ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΛΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κώστας Αγοραστός: «Προσπαθούμε με σωστή στρατηγική και προγραμματισμό να λύνουμε προβλήματα»

Στη συντήρηση των αντλιοστασίων της λίμνης Κάρλας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και σε μια σειρά από εργασίες για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος τροφοδοσίας της λίμνης. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου

με τίτλο «Συντήρηση αντλιοστασίων και λοιπών εγκαταστάσεων έργων επαναδημιουργίας λίμνης Κάρλας»,

προϋπολογισμού 216.000,00€ (με ΦΠΑ). Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας και υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «H σύμβαση αυτή αφορά στην καλή λειτουργία του συστήματος διαχείρισης της λίμνης Κάρλας. Πρόκειται για τη συντήρηση των αντλιοστασίων και των θυροφραγμάτων, καθώς και την τοποθέτηση ειδικού μηχανισμού ελέγχου και τηλεχειρισμού (scada). Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα της καλύτερης ρύθμισης της ροής του νερού ώστε να μην έχουμε πλημμύρες και ταυτόχρονα σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή όταν θα εμφανίζονται βλάβες, να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες συντηρήσεις ώστε να λειτουργεί σωστά το μεγάλο και πολυσύνθετο έργο της λίμνης Κάρλας, που αποτελεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια. Προσπαθούμε, με σωστή στρατηγική και προγραμματισμό, να λύνουμε προβλήματα».

 

Η υπογραφείσα σύμβαση περιλαμβάνει τις εργασίες για την προληπτική και έκτακτη συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των αντλιοστασίων και των ανυψωτικών μηχανισμών στα τοξωτά και επίπεδα θυροφράγματα της λίμνης Κάρλας. Επίσης προβλέπεται η βελτίωση των αντικλεπτικών συστημάτων και η συμπλήρωση τους με τεχνικά μέσα για την παρακολούθηση με ήχο και εικόνα σε πραγματικό χρόνο όλων των κτιριακών δομών και του εξοπλισμού καθώς και η εγκατάσταση συστήματος Scada στο Κόμβο Καναλίων για την ενοποίηση των πινάκων του αυτοματισμού  που θα δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης της λειτουργίας του αντλιοστασίου και του τηλεχειρισμού.

 

Οι ανωτέρω εργασίες αποβλέπουν στη απρόκοπη λειτουργία της τροφοδοσίας με νερό της Λίμνης Κάρλας από τον π. Πηνειό την ερχόμενη περίοδο και στην εξασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής. Έκτος των άλλων εργασιών της προγραμματισμένης συντήρησης στα αντλητικά συγκροτήματα και στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό τους θα πραγματοποιηθούν εργασίες της απεντόμωσης και μυοκτονίας σε όλα τα αντλιοστάσια  της λίμνης Κάρλας και του ποταμού Πηνειού.

 

 

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Υδάτων κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων κ. Στάμος Διαμαντάς και ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας κ. Γιώργος Καράνης

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com