ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΤΟ ΤΟΠΙΟ- ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ»

Συνεχίζεται η έκθεση «Το Τοπίο- μέσα από τη ματιά του συλλέκτη» της Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με το Μουσείο Δάμτσα Βόλου. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση για τους επισκέπτες την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 19:00 από την επιμελήτρια της έκθεσης κ. Χρύσα Δραντάκη.

Η έκθεση «Το Τοπίο- μέσα από τη ματιά του συλλέκτη», που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Μάιο, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μουσείου Κατσίγρα με το Μουσείο Δάμτσα, στο πλαίσιο της δικτύωσης των μουσείων της Θεσσαλίας και με αφορμή το θέμα της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία».

Το ενδιαφέρον της έκθεσης είναι η ‘συνομιλία’ που αναπτύσσεται μεταξύ των έργων των δύο Μουσείων, αναδεικνύοντας τη ματιά των δύο ‘γειτόνων’, του Γ.Ι. Κατσίγρα και του Α. Δάμτσα. Οι θεσσαλικής καταγωγής συνομήλικοι συλλέκτες σχηματίζουν τη συλλογή τους με πάθος για την Τέχνη και, στη συνέχεια, την προσφέρουν στην πόλη τους.

Ταυτόχρονα, στα 100 έργα της Συλλογής Δάμτσα ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει την ελληνική τοπιογραφία σε όλο της το φάσμα αλλά και να ανακαλύψει το προσωπικό γούστο και το συναισθηματικό δέσιμο του συλλέκτη με τα έργα της συλλογής του.

Είσοδος ελεύθερη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ