ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αναστάτωση επικρατεί από χθες στις Φυλακές Τρικάλων, καθώς οι κρατούμενοι έχουν προχωρήσει σε άρνηση συσσιτίου διαμαρτυρόμενοι κατά της διευθύντριας του σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ με επιστολή τους προς το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Ε. Φυτράκη καταγγέλλουν σωρεία παραβάσεων

που αφορούν σε θέματα ελλιπούς και κάκιστης διατροφής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επισκεπτηρίων, αδειών αλλά και διαχωρισμού κρατουμένων, την ώρα που το Συμβούλιο των Φυλακών μετά βίας συνεδριάζει μία φορά το μήνα, αντί για μια φορά την εβδομάδα.

Στην επιστολή, όπου και ζητείται επιτόπια επίσκεψη στη φυλακή, οι κρατούμενοι αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κύριε Γενικέ εμείς οι κρατούμενοι του καταστήματος κράτησης των Τρικάλων σας ενημερώνουμε ότι τις 12/09/2016 ξεκινάμε αποχή συσσιτίου για μια βδομάδα και μετά οι εξελίξεις θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση μας. Αυτή μας η κίνηση γίνεται προς διαμαρτυρία προς την διευθύντρια των φυλακών του καταστήματος που δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που έχουμε σαν κρατούμενοι. Πολλές φορές η συμπεριφορά της είναι απαράδεκτη και θέτει σε κίνδυνο τους κρατούμενους.
Για αυτό τον λόγο ζητούμε την κατανόηση και σας καλούμε να επισκεφθείτε το κατάστημά μας να σας εκφράσουμε τα προβλήματά μας από κοντά καθώς η διευθύντρια του καταστήματος παραβιάζει τον σωφρονιστικό κώδικα».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας τα μέτρα ασφαλείας εσωτερικά και περιμετρικά της φυλακής έχουν αυξηθεί, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων για το φόβο εξέγερσης, την ώρα που ανεξακρίβωτες πληροφορίες περιγράφουν και μέτρα φύλαξης της ίδιας της διευθύντριας του σωφρονιστικού καταστήματος.

Για την κατάσταση έχει ενημερωθεί το αρμόδιο υπουργείο, ενώ άγνωστη παραμένει η αντίδρασή του στην πρόσκληση των κρατουμένων για επίσκεψη στις φυλακές της γειτονικής πόλης.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ