ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. του δήμου Τυρνάβου η παράταξη “Δράση Πολιτών” εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τις προτάσεις που κατέθεσε ο επικεφαλής της Στ. Ροντούλης στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής

“Αναμφίβολα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Σεπτεμβρίου 2016, κυριάρχησε ως είδηση η ανεξαρτητοποίηση και η αποχώρηση του κ. Αλέκου Χατζηκρανιώτη από τη δημοτική παράταξη του κ. Σαρχώση . Ας μας επιτραπεί, όμως, να μη σχολιάσουμε τη συγκεκριμένη εξέλιξη, μολονότι είναι μεγάλης βαρύτητας και σημασίας για τα δημοτικά μας πράγματα, καθόσον αφορά στο εσωτερικό μέτωπο μιας άλλης δημοτικής ομάδας.

Με το παρόν σημείωμα επιθυμούμε μόνο να δημοσιοποιηθούν τέσσερις συγκεκριμένες και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις, που κατατέθηκαν από τον επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» στο προαναφερόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρόταση Πρώτη: Επαναφορά του αμαξοστασίου στον Αμπελώνα. Πιστεύουμε ότι η ταχύτητα και η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος στον πληθυσμό του Αμπελώνα θα αναβαθμιστούν αισθητά με την παρουσία και επαναλειτουργία του αμαξοστασίου στον Αμπελώνα. Είναι κάτι που το ζητά ο κάτοικος της περιοχής, οι επαγγελματίες της πόλης και ο κάθε νοήμων δημότης σε τελευταία ανάλυση, καθώς διαβλέπουν σε μια τέτοια εξέλιξη το οικονομικό όφελος του Δήμου και τη συνεπαγόμενη βελτίωση της δικής τους καθημερινότητας.

Πρόταση Δεύτερη: Διακοπή της αντιμισθίας που λαμβάνει ο πρόεδρος της ΔΕΣΠΤΑ (των Σφαγείων). Τη στιγμή που η παραγωγικότητα των Σφαγείων βαίνει διαρκώς μειούμενη και η οικονομική τους βιωσιμότητα κλυδωνίζεται, είναι οξύμωρο και αντιφατικό να λαμβάνει χρήματα από το ταμείο ο κ. Ντάμτσιος. Η αντιμισθία του αποτελεί ντροπή και όνειδος για τη δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση, εάν σκεφτεί κάποιος ότι κανείς εκ των προηγούμενων προέδρων δεν ελάμβανε μισθό για τη δράση του στα Σφαγεία. Ας παραδειγματιστεί ο κ. Ντάμτσιος από τη συμπεριφορά των προκατόχων του και ας πράξει τα δέοντα.

Πρόταση Τρίτη: Σύνταξη Κανονισμού χρήσης τραπεζοκαθισμάτων στον Αμπελώνα. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ένας τέτοιος Κανονισμός. Οι επαγγελματίες του Αμπελώνα δεν μπορούν να είναι έρμαια των διαθέσεων του εκάστοτε δημάρχου και να υφίστανται συμπεριφορές νεποτισμού ή ευνοιοκρατίας. Θέλουν τα δικαιώματά τους να είναι κατοχυρωμένα και οι υποχρεώσεις τους ξεκάθαρες. Θέλουν έναν καθαρό επιχειρηματικό ορίζοντα, για να ρυθμίζουν και αυτοί ανάλογα τις επενδυτικές τους πρωτοβουλίες. Εν τέλει, ο κάθε δημότης επιθυμεί την εφαρμογή του προτεινόμενου Κανονισμού, για να προστατευθεί η λειτουργικότητα και η αισθητική των ελεύθερων δημοτικών χώρων και της πόλης συνολικά.

Πρόταση Τέταρτη: Άμεση απομάκρυνση της «καφετέριας» που υφίσταται δίπλα από το αρχοντικό Καράσσου. Το άθλιο αυτό «αρχιτεκτόνημα» του κ. Κουλιού προσβάλλει  την αισθητική του χώρου και αποτελεί μια «παραφωνία» δίπλα στο κτήριο του Καράσσου.

Το επονομασθέν ως  «βαγονέτο του Κουλιού» (η πατρότητα του όρου ανήκει στον κ. Στέλιο Χατζηκράχτη) πρέπει τάχιστα να εξαφανισθεί, πριν υποστεί ο Δήμος Τυρνάβου και δεύτερο ράπισμα από την Εφορεία των Νεοτέρων Μνημείων (το πρώτο ράπισμα ήρθε λόγω της γκάφας του κ. Κουλιού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου).

Η «Δράση Πολιτών» αναμένει  την απάντηση της δημοτικής αρχής στις κατατεθείσες προτάσεις. Ελπίζουμε ότι ο κ. Σαρχώσης θα ξεπεράσει την υπνηλία και την εσωστρέφειά του, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών και των πολιτών. Μπουχτίσαμε με την ανικανότητά του”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ