ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΟΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 16.500 ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ερώτηση των βουλευτών της Ενωσης Κεντρώων Γ. Κατσιαντώνη και Αν. Μεγαλομύστακα προς τον υπουργό Παιδείας

Τις δεσμεύσεις του πρώην Αν. Υπουργού και νυν Α΄ Αντιπροέδρου Αναστάσιου Κουράκη το Μάρτιο του 2015,για πρόσληψη 16.500 ψυχολόγων στα σχολεία προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά όπως βία, εγκατάλειψη, αποκλεισμός …θυμίζουν στον Υυπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη,

ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης και ο βουλευτής Σερρών της Ένωσης Κεντρώων Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.

Με κοινή ερώτηση τους οι δύο βουλευτές επισημαίνουν στον Υπουργό πως μέσα στη δαιδαλώδη οικονομική και κοινωνική κρίση που ζει η χώρα μας, με τα παιδιά να βιώνουν οδυνηρές καταστάσεις καθημερινά, τα αποτελέσματα των εσφαλμένων πολιτικών κοινωνικής στήριξης και εν γένει της μαθητικής προοιωνίζουν με μαύρα γράμματα τις ελπίδες για μια υγιή νέα γενιά.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης και ο Αναστάσιος Μεγαλομύστακας ζητούν από τον Υπουργό Παιδείας να τους δοθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν την πρόσληψη ψυχολόγων στα σχολεία.Τονίζουν ότι πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και  να κινηθούν  άμεσα οι δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης  των μαθητών για την Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας και Μάθησης και συνεπώς  την αντιμετώπιση έξαρσης δυσάρεστων και ανησυχητικών καταστάσεων στα σχολεία.

Επιβάλλεται τονίζουν οι δύο βουλευτές να δοθούν οι απαραίτητες “ενέσεις” ψυχολογικής υποστήριξης για τα παιδιά κάθε βαθμίδας που οδηγούνται καθημερινά σε αμφισβήτηση αξιών και συναισθημάτων …και που δε χρωστάνε τίποτα να “πληρώνουν το μάρμαρο της κρίσης”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ