ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με τα συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των πανελλαδικών του δήμου Τυρνάβου αλλά και προς τους δημοτικούς συμβούλους – γονείς παιδιών που πέτυχαν Γ. Μπαξεβάνο και Μ. Κατσικαβέλα, αλλά και προς τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτη για το γιο του Νίκο που πήρε το πτυχίο της ιατρικής, ξεκίνησε την προ ημερησίας διάταξης εισήγησή του ο δήμαρχος, Π. Σαρχώσης, για να τον ακολουθήσουν ως προς τα συγχαρητήρια όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων που ήταν παρόντες.

Στη συνέχεια ο κ. Σαρχώσης εξέφρασε τη λύπη του για τη δράση του εν ενεργεία υπαλλήλου του δήμου, αλλά και του συνταξιούχου πρώην υπεύθυνου την περίοδο 2011 – 2ο14 του αμαξοστασίου Αμπελώνα, που προφυλακίστηκαν για μαστροπεία, βιασμό και απαγωγή ανήλικης.

Ο δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στις πλημμύρες που έπνιξαν την περιοχή της Λυγαριάς, Αργυροπουλίου και Δελερίων επισημαίνοντας ότι ο μηχανισμός του δήμου από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές όπως και η δημοτική αρχή, ενώ απαντώντας σε παράπονα που εξέφρασαν αναγνώστες του paidis.com για απουσία της δημοτικής αρχής, σημείωσε ότι ενημερώθηκε για την πλημμύρα στις 4.20 το απόγευμα και στις 4.40 βρέθηκε στο Αργυροπούλι.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση της γιορτής κρασιού, ενώ δεν έκανε κανένα σχόλιο για την ανεξαρτητοποίηση του Μ. Ρίζου, ούτε όμως και αργότερα όταν έγινε γνωστή η ανεξαρτητοποίηση του Αλ. Χατζηκρανιώτη, που έτσι και αλλιώς έγινε το κυρίαρχο θέμα της χθεσινής συνεδρίασης.

Κόντρα μεταξύ του δημάρχου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ξέσπασε για το θέμα των οικονομικών των σφαγείων, ενώ επίθεση δέχθηκε για την γιορτή κρασιού από όλους τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Το θέμα του 2ου δημοτικού έθιξαν τόσο ο Στ. Ροντούλης όσο και ο Στ. Χατζηκράχτης με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης να θέτει και θέμα για την κατασκευή δίπλα στο αρχοντικό Καράσσου, την οποία χαρακτήρισε βαγονέτο.

Κόντρα υπήρξε και για τα προγράμματα των συνδυασμών, με τον δήμαρχο να υποστηρίζει ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έφτιαξε άρον – άρον προεκλογικό πρόγραμμα λίγες μέρες πριν τις εκλογές, και τον κ. Χατζηκράχτη να χαρακτηρίζει πολιτικά άσχετο τον κ. Σαρχώση, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος συνέταξε το πρόγραμμα του συνδυασμού του 2010 όταν ήταν και οι δύο στο ίδιο ψηφοδέλτιο και το οποίο ήταν η βάση για το πρόγραμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης το 2014. Ο χαρακτηρισμός ενόχλησε το δήμαρχο που έκανε λόγο για υποβάθμιση του πολιτικού κλίματος επισημαίνοντας ότι δεν θα ακολουθήσει σε αυτό το επίπεδο.

Πάντως εκείνο που προκάλεσε αίσθηση στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου Εργων, Κ. Κουλιού, για το θέμα του 2ου δημοτικού, που ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι κακώς θα χαρακτηριστεί μνημείο το κτίριο του 2ου δημοτικού αφού αν συμβεί κάτι τέτοιο, “θα επηρεάσει το σύνολο των κτιρίων που έχουν μέτωπο προς το σχολείο”.

Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν αυτονόητη την παρουσία της δημοτικής αρχής και του μηχανισμού του δήμου στις πληγείσες περιοχές, ενώ τόσο ο δήμαρχος όσο και η αντιπολίτευση συμφώνησαν στην αναγκαιότητα άμεσης αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ των αγροτών που επλήγησαν. Πάντως με αφορμή τη συζήτηση για τις αποζημιώσεις ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι επίκειται συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα του παγετού της 26ης Μαρτίου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο δήμαρχος απουσίαζε από την αίθουσα την ώρα που μιλούσε ο κ. Ροντούλης, με τον κ. Χατζηκράχτη που έπαιρνε το λόγο μετά τον επικεφαλής της Δράσης Πολιτών, να διακόπτει το λόγο του και να περιμένει να επιστρέψει ο δήμαρχος στην αίθουσα!!!

Τέλος πρέπει να επισημανθεί η τοποθέτηση του προέδρου της σχολικής επιτροπής β/βαθμιας Δ.Κουτσίνα, μετά την παραίτηση του κ. Χατζηκρανιώτη, ο οποίος κάλεσε τη δημοτική αρχή να δείξει άμεσα ένα άλλο πρόσωπο, χτυπώντας με αυτό τον τρόπο το δικό του καμπανάκι…

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ