ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Καταγγελία της διοίκησης του ΕΚΛ που υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλά κενά στην εκπαίδευση

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί με τεχνάσματα να μας πείσει ότι κάλυψε τα κενά σε εκπαιδευτικούς στη νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε, κάτι που δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση συρρίκνωσε τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και το ωρολόγιο πρόγραμμα και μετέφερε πολλούς εκπαιδευτικούς για να καλύψει τα κενά στο πρωινό πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει υποβάθμιση του σχολείου και όχι πρόοδο. Είναι υποκρισία η άποψη του υπουργείου παιδείας ότι φτιάχνει «ενιαίο τύπο Δημοτικού Σχολείου». Ενιαίο δεν είναι το σχολείο που τα μαθήματα καθορίζονται από όποιες ώρες περισσεύουν, το σχολείο που αποκλείει από τα ολοήμερα τα παιδιά 1,5 εκατομμυρίων ανέργων.

Η κοροϊδία της κυβέρνησης συνεχίζεται και για το Γυμνάσιο, αφού με τις αλλαγές στις αναθέσεις των μαθημάτων, εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν μαθήματα για τα οποία δεν έχουν ειδικευτεί. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί το σχολείο χρόνια πίσω. Στην εποχή που 4-5 καθηγητές δίδασκαν όλα τα μαθήματα.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει κάτω από το χαλί, τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών πανελλαδικά, που προκύπτουν από την συνεχιζόμενη πολιτική παγώματος των διορισμών.

Όσο δε για το υποκριτικό ενδιαφέρον για τη μόρφωση των εφήβων, θυμίζουμε ότι 2 χρόνια τώρα, και παρά τις τυμπανοκρουσίες, ούτε ένας μήνας ενισχυτικής διδασκαλίας δεν πραγματοποιήθηκε στα Γυμνάσια.

Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με τέτοια τεχνάσματα και πολιτικές ελαστικής απασχόλησης που εφαρμόζει η και η σημερινή κυβέρνηση και η Ε.Ε στην δημόσια εκπαίδευση. Η λύση βρίσκεται στην πραγματοποίηση μαζικών διορισμών, πλήρους και σταθερούς απασχόλησης εκπαιδευτικών και στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στην προσχολική αγωγή.

Επίσης θέλουμε να καταγγείλουμε το γεγονός, ότι ενώ η σχολική χρονιά ξεκίνησε δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για να γίνει το αντιφυματικό εμβόλιο στα παιδιά του δημοτικού. Το ΕΚΝΛ ζητά άμεσα τον εμβολιασμό των παιδιών ενάντια στην φυματίωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ