ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ. ΧΟΥΛΙΑΡΟ

Ευχαριστήριο μήνυμα με αφορμή την παραίτησή του από τη θέση του προϊσταμένου ΚΕΔΔΥ και από το δημόσιο

Αγαπητοί συνάδερφοι,
Με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τα καλύτερα… καλή δύναμη.

Μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας στην εκπαίδευση αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση μου στο δημόσιο και να ασχοληθώ με την ειδική αγωγή με άλλο τρόπο και ανεξάρτητα. Δηλαδή με κέντρο διημέρευσης νέων με αναπηρία μετά τα 22 τους χρόνια και αφού έχει λήξει η εκπαίδευσή τους όπως επίσης με κέντρο αυτόνομης διαβίωσης νέων με αναπηρία. Οι δομές αυτές δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, πέραν ελαχίστων στα μεγάλα αστικά κέντρα και η προσπάθεια είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, κοινωνικής φροντίδας ευπαθών ομάδων, και ελπίζω με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας που δείχνει ενδιαφέρον για τις προτάσεις αυτές μετά από την τελευταία μας συνάντηση με τον κ. Αγοραστό.

Για τον σκοπό λοιπόν αυτό είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετέχετε ώστε μαζί να προσπαθήσουμε για την υλοποίησή του, είτε μεμονωμένα σαν εκπαιδευτικοί είτε σαν φορείς , σύλλογοι γονέων κλπ. Η προσπάθεια αυτή έχει ανοιχτό χαρακτήρα προς κάθε κατεύθυνση και στο παρελθόν προτάθηκε επανειλημμένα στους επίσημους φορείς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω κάτι μόνος μου γι αυτό.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους συναδέρφους προσχολικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τις δ/νσεις και την Περιφέρεια εκπ/σης για την εξαιρετική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και εύχομαι καλή σχολική χρονιά.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συναδέρφους μου στο ΚΕΔΔΥ Ν. Λάρισας, που επιτελούν εξαιρετικό έργο, διεπιστημονικό, δίκαιο και υποστηρικτικό προς τους μαθητές με δυσκολίες γονείς και σχολεία και εύχομαι συνεχώς να ενισχύεται ο θεσμός αυτός αξιολόγησης, αλλά και με τις απαιτούμενες θέσεις ειδικοτήτων και εξοπλισμό.

Καλή σχολική Χρονιά σε όλους

Δημήτρης Χουλιαρός

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ