ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Με σύνθημα “Ο Παύλος Φύσσας ζει, τσακίστε τους ναζί”, τα μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Λάρισας διοργανώνουν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου και πορεία στο κέντρο της Λάρισας για να τιμήσουν αγωνιστικά τη μνήμη του.

Σε ανακοίνωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης αναφέρονται τα εξής:

“Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του μέλους της  χρυσής αυγής Ρουπακιά. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 δεν συνέβη ένα τυχαίο γεγονός, μια πράξη στο κενό, δεν ήταν η τραγική κατάληξη μιας προσωπικής διαφοράς, ενός καυγά για το ποδόσφαιρο.

Ήταν η εφαρμογή στην πράξη της πολιτικής της εκκαθάρισης του κοινωνικού συνόλου από οτιδήποτε εχθρικό προς την ναζιστική συμμορία, μιας πολιτικής που δεν θα δίσταζαν ακόμη και να δολοφονήσουν για να την εφαρμόσουν. Η δολοφονία αυτή δεν ήταν η πρώτη, έχει προηγηθεί η δολοφονία Λουκμάν, οι επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και τους Αιγύπτιους ψαράδες, όπου κατά τύχη δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, αλλά και οι επιθέσεις σε κοινωνικά στέκια και χώρους. Υποθέσεις που χρειάστηκε το αίμα του Φύσσα για να εξεταστούν και να βρεθεί η χρυσή αυγή εκτός προστασίας της κρατικής και της δικαστικής εξουσίας.

Προστασία που δεν είναι πρόσφατη, αποτέλεσμα των εκλογικών ποσοστών της, αλλά έρχεται από το παρελθόν, όπως δείχνει η ασυλία του Μιχαλολιάκου όταν τοποθετούσε βόμβες στους κινηματογράφους Ρεξ και Έλλη ή η αδράνεια στην περίπτωση «Περίανδρου», αρχηγού της φάλαγγας που το 1998 πραγματοποίησε δολοφονική επίθεση εναντίον του Δ. Κουσουρή και των συντρόφων του.

Στο υπέδαφος των θεσμικών εξουσιών του αστικού κράτους βρίσκονται οι ρίζες των αντιδημοκρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, μέρος των οποίων αποτελεί και η χρυσή αυγή. Ανεξάρτητα από το μέγεθος αυτονομίας που τους έχει παραχωρηθεί, στόχος τους παραμένει η μανιώδης εκκαθάριση του κοινωνικού σώματος από «μολύνσεις» που απειλούν τα θεμέλια των επισήμων εξουσιών.

Η μανία της έχει βαθύτατα ταξικό προσανατολισμό στρεφόμενη εναντίον των φτωχών και των εξαθλιωμένων, των προσφύγων και των μεταναστών που ζουν σε καθεστώς εξαίρεσης και των εργατών που οργανώνονται σε σωματεία. Χαρακτηριστική περίπτωση τα γραφεία «ευρέσεως εργασίας» όπου μετατρέπονταν η εργασία σε μεσαιωνικού τύπου δουλεμπόριο. Παράλληλα όμως στρέφεται και εναντίον κάθε ίχνους προοδευτικότητας και διαφορετικότητας.

Η χρυσή αυγή δεν δρα μόνη της, αρωγοί της, πέρα από πολιτικούς, στρατιωτικούς, δικαστικούς, θρησκευτικούς και μιντιακούς μηχανισμούς εξουσίας, είναι και όσοι την στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν την συμμορία αυτή. Στήριξη που τροφοδοτείται αλλά και ανατροφοδοτεί ταυτόχρονα βαθιά ριζωμένες στο κοινωνικό σύνολο μισαλλόδοξες ιδεοληψίες και φοβίες, από τις οποίες δεν χειραφετήθηκε ποτέ. Ο ναζισμός της χρυσής αυγής δεν είναι απλά μια ακραία πολιτική ιδεολογία, είναι μίσος.

Μίσος που δεν κρύβουν πως είναι εναντίον όλων. Η Θεσσαλία έχει ιστορική μνήμη αυτού του μίσους. Οι ταγματασφαλίτες και ληστοσυμμορίτες, όπως ο Σούρλας που δεν ξεχνούν να τιμήσουν κάθε χρόνο, κατέσφαξαν στην περιοχή σε συνεργασία με του Ναζί όσους αντιστάθηκαν στον φασισμό. Αν χθες ήταν ο Φύσσας ή ο Λουκμάν αύριο θα είναι οποιοσδήποτε δεν ταιριάζει στην πολιτική και φυλετική παλέτα που έχουν ορίσει οι ναζιστικές και ρατσιστικές καταβολές της χρυσής αυγής.

Οι άνθρωποι που έχουν ενδυθεί αυτό το μίσος ως πολιτική ταυτότητα ήταν και θα είναι απέναντι μας, είτε αυτοί ανήκουν στην χρυσή αυγή, είτε στις όψιμες παραφυάδες της. Ο λόγος της και η ρητορεία της θα αντιμετωπίζεται σαν αυτό που είναι, σαν εγκληματική βία εναντίον όλων μας, γιαυτό λοιπόν καμιά ανοχή στους ναζί και τους συνοδοιπόρους της ούτε στην Λάρισα, ούτε πουθενά”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ