ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΟ Ε.Κ. ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗς “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”

Με μία ανακοίνωση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και  δεν χρησιμοποιεί τη γνωστή γλώσσα των συνδικαλιστών, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, εκφράζει τη στήριξή της στη διοίκηση της Ενωσης Συντακτών στο θέμα της σε βάρος της αγωγής από το διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας “Ελευθερία”.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“«Υλικό» για ένα από τα ατυχέστερα «ρεπορτάζ» που καταγράφηκαν ποτέ στις σελίδες του Περιφερειακού Τύπου αποτελεί το διευθυντικό διανόημα της ιστορικής ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ της Λάρισας να επισείσει δικαστική και οικονομική «Δαμόκλειο σπάθη» πάνω από την Κεφαλή του Συνδικαλιστικού Οργάνου των δημοσιογράφων, επειδή αυτό …αποτόλμησε να ψέξει εργοδοτικά ατοπήματά της!

Αλήθεια, αυτοί που αποτίμησαν μόνον 30.000 ευρώ την υψηλόφρονα φερώνυμη αξία του ίδιου του τίτλου της Εφημερίδας, το αναλογίσθηκαν, τάχα; Ή, μήπως, και αυτό το αγνόησαν, μέσα στον προφανή ζήλο τους (και μέσα στο γενικευμένο κλίμα εργοδοτικής επίθεσης κατά των εργαζομένων) να φιμώσουν το θεσμικό Συνδικαλιστικό Όργανό τους, με την πρωτόγνωρη κατάθεση αγωγής κατά του ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣΕΕ;

Απαντήσεις φυσικά και θα δοθούν. Και από τη Δικαιοσύνη και από την Ιστορία, που, ευτυχώς δεν γράφεται πάντοτε από τους νομιζόμενους «δυνατούς»!

Το ΕΚΒ συμπαρίσταται στους συναδέλφους της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, συνεισφέροντας (για την συγκέντρωση του ποσού που διεκδικεί ως …λύτρον ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ η Επιχείρηση) το πρώτο …ευρώ!”

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ