5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΣΚΥΛΟ

Είναι αξιολάτρευτα και όταν σου κουνάνε την ουρά τους θες να τα αρπάξεις και να τα φιλήσεις. Και ναι είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, μιας και σε κάνουν να ξεχνιέσαι έστω και για λίγο από την καθημερινότητα.

Τα σκυλιά είναι η χαρά της ζωής και όχι μόνο σου φτιάχνουν το κέφι αλλά σε βοηθούν γενικότερα στη ζωή σου. Ηξερες πως μπορούν να σε κάνουν πιο δραστήριο και να σε χαλαρώσουν;

Οι πέντε λόγοι που θα σε κάνουν να υιοθετήσεις ένα σκύλο είναι:

-Είναι αξιολάτρευτα και όταν σου κουνάνε την ουρά τους θες να τα αρπάξεις και να τα φιλήσεις. Και ναι είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, μιας και σε κάνουν να ξεχνιέσαι έστω και για λίγο από την καθημερινότητα.

-Τα σκυλιά είναι η χαρά της ζωής και όχι μόνο σου φτιάχνουν το κέφι αλλά σε βοηθούν γενικότερα στη ζωή σου. Ηξερες πως μπορούν να σε κάνουν πιο δραστήριο και να σε χαλαρώσουν;

-Τον αποκαλείς φίλος σου για κάποιον λόγο. Μελέτες έχουν δείξει πως η κατοχή ενός κατοικίδιου μπορεί να σου τονώσει την αυτοπεποίθηση και να σε γεμίσει αισιοδοξία μετά από κάποια απόρριψη. Είχες μια κακή ημέρα; Παίξε με τον σκύλο σου.

-Το να χαϊδέψεις τον σκύλο σου μπορεί να σε βοηθήσει στο να περιορίσεις το άγχος σου και να σου δημιουργήσει ηρεμία. Στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ είχαν σκύλο θεραπείας στα γραφεία, για να συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο χαρούμενου περιβάλλοντος για τους υπαλλήλους του.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.