ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΧΡ. ΜΠΙΣΤΗΣ

Ανακοίνωση της Πολιτικής Επιτροπής του Νέου Αριστερού Ρεύματος για το θάνατό του

Ο σύντροφος Χρίστος Μπίστης, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΕΚΚΕ, ιστορικό στέλεχος της επαναστατικής κομμουνιστικής Αριστεράς και αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος δεν είναι πια κοντά μας.

Στα 77 του χρόνια έφυγε από τη ζωή, ταλαιπωρημένος από νεφρική και πνευμονική ανεπάρκεια που τον βασάνιζαν τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια ήταν πάντα μάχιμος στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, στην πρώτη γραμμή για την ανασυγκρότηση της επαναστατικής αριστεράς και τη μετωπική της συγκρότηση.

Ο σύντροφος Χρίστος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Από το 1963 ως το 1968 έζησε στο Ανατολικό Βερολίνο όπου σπούδασε σκηνοθεσία στο θέατρο Berliner Ensemble που ίδρυσε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ενώ το 1970 εγκαταστάθηκε στο Δυτικό Βερολίνο, όπου πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κινήματος Ελλάδας (ΕΚΚΕ). Το 1973 έρχεται παράνομα στην Ελλάδα και το 1974 συλλαμβάνεται, φυλακίζεται και βασανίζεται από τη χούντα των συνταγματαρχών. Πάντοτε παρών σε όλες τις μάχες μετά τη μεταπολίτευση.

Τον γνωρίσαμε στους αγώνες και πορευθήκαμε μαζί στις ίδιες πολιτικές διαδικασίες από το 1993, στη δημιουργία των μετωπικών σχημάτων της Μαχόμενης Αριστεράς, του ΜΕΡΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τον εκτιμήσαμε και τον σεβόμαστε βαθιά για την ανιδιοτέλεια, το ήθος, τη συνέπεια, τη μαχητικότητα, την πίστη και το ολοκληρωτικό δόσιμό του στην πάλη για την επαναστατική ανατροπή και την κομμουνιστική προοπτική. Παθιασμένος επαναστάτης, με κουλτούρα αναζήτησης και διαλόγου, με μετωπική – ενωτική λογική, σφράγισε με τη δράση και τη στάση του μια ολόκληρη εποχή αγώνων και το χώρο της επαναστατικής αριστεράς στη χώρας μας.

Αποτελεί για μας παράδειγμα μαχητή, επαναστάτη, κομμουνιστή και νοιώθουμε ότι η απώλεια του στον κοινό μας αγώνα για την κομμουνιστική απελευθέρωση είναι βαριά και δυσαναπλήρωτη.

Το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση εκφράζουν τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους του ΕΚΚΕ. Θα συνεχίσουμε μαζί στο δρόμο της επανάστασης και του κομμουνισμού, στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού μας, με το Χρίστο στην καρδιά και στα επόμενα βήματά μας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ