ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΣΤΙΣ ΘΕΟΜΗΝΙΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Ανακοίνωση της παράταξης «Δράση Πολιτών»

Σήμερα (16/9/2016), πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου ότι ο Περιφερειάρχης, κ. Κώστας Αγοραστός, ζήτησε με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, να δοθεί παράταση στην πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων, σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα

και κηρύχτηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Όσον αφορά στο Δήμο Τυρνάβου, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης η Λυγαριά, το Αργυροπούλι και τα Δελέρια. Δυστυχώς, απουσιάζει το Δαμάσι, μολονότι τα πλήγματα που υπέστη είναι εμφανή και πανθομολογούμενα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα βασικές υποδομές και αγροτικές εκμεταλλεύσεις των κατοίκων του Δαμασίου, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει ακόμα και σήμερα με μια απλή επίσκεψη στην περιοχή.

Λυπούμαστε ιδιαίτερα που ο Δήμος Τυρνάβου δεν φρόντισε να ενταχθεί και το Δαμάσι στις περιοχές Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να έχουν και οι Δαμασιώτες τις όποιες ελαφρύνσεις προσφέρει η ανακήρυξη μιας περιοχής σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, έτσι ώστε να επουλωθούν ταχύτερα και ασφαλέστερα τα τραύματα που προκλήθηκαν στην τοπική κοινωνία από τη μανία των καιρικών φαινομένων.

Ζητάμε, λοιπόν, από το Δήμο Τυρνάβου να συνεργασθεί τάχιστα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να ενταχθεί και το Δαμάσι στις περιοχές έκτακτης ανάγκης. Δεν είναι δυνατόν να μείνει το Δαμάσι εκτός. Οι Δαμασιώτες δεν θα ανεχθούν ποτέ μια τέτοια αδικία εις βάρος τους, ιδιαιτέρως όταν τα δίκαιά τους είναι οφθαλμοφανή.

Ζητάμε από τον κύριο Αγοραστό να ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεση αυτή και με νέα επιστολή προς την κεντρική εξουσία να αιτηθεί και για τους κατοίκους του Δαμασίου τις οικονομικές διευκολύνσεις που ζήτησε ήδη να ισχύσουν για τους κατοίκους της Λυγαριάς, του Αργυροπουλίου και των Δελερίων.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που διοικούν τον Δήμο Τυρνάβου. Έχουμε, όμως, την εδραία πεποίθηση ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα κινηθεί αποτελεσματικά, για να διορθώσει μια κατάφωρη αδικία, που έχει πικράνει ένα ολόκληρο χωριό. Έχουμε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ