FBI: ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΑΣ

O διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ (James Comey) παραχώρησε συνέντευξη σε βρετανικό δίκτυο, όπου και έδωσε τις συμβουλές του για την αποτροπή κατασκοπείας.

Συγκεκριμένα, συμβουλεύει τους χρήστες υπολογιστών να καλύπτουν τις κάμερες και τα μικρόφωνα των υπολογιστών τους όταν δεν τα χρησιμοποιούν, ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο να πέσουν θύματα των χάκερς.

Όπως εξηγεί στην Independent, οι συνδεδεμένες κάμερες είναι εκτεθειμένες σε υποκλοπείς προσωπικών δεδομένων και κακόβουλα λογισμικά που τις ενεργοποιούν χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τους χρήστες. Έτσι, δίδεται η δυνατότητα σε οποιονδήποτε να παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν στο οπτικό πεδίο της κάμερας.

Μάλιστα, εξηγεί πως είναι μια από τις πιο απλές τακτικές που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος ώστε να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα του. Είναι κάτι εξάλλου που το κάνει και ο ιδρυτής του Facebook.

Αν ανατρέξει κάποιος σε παλιές φωτογραφίες του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, θα παρατηρήσει ότι στα γραφεία του Facebook, το λάπτοπ που φαίνεται πίσω του, έχει καλυμμένη την κάμερα και το μικρόφωνο με μια μικρή ταινία.

Είναι ένα προληπτικό ως και «απολύτως λογικό» μέτρο σύμφωνα με τον Κόμεϊ.

Όπως εξηγεί, είναι ένα μέτρο που χρησιμοποιούν και στα γραφεία του FBI:

Καλύπτουμε τις κάμερες σε όλα τα κυβερνητικά γραφεία. Οι πολίτες θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο. Αν και είναι ένα χρησιμότατο εργαλείο στα λάπτοπ, οι κάμερες είναι ένας από τους πιο πολύτιμους στόχους για έναν χάκερ. Μόλις καταφέρουν να την ελέγξουν, μπορούν να παρακολουθήσουν αλλά και να καταγράψουν όλα όσα συμβαίνουν, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που θα αποσπάσουν για να εκβιάσουν τα θύματά τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα συστήματα ασφαλείας ή και ‘χειρότερα’.

Υπάρχουν αρκετά εύλογα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για την ηλεκτρονική μας ασφάλεια και αυτό είναι ένα από αυτά. Αν μπείτε σε οποιοδήποτε γραφείο μας θα παρατηρήσετε πως έχουμε μικροσκοπικά, πτυσσόμενα σκέπαστρα στο πάνω μέρος των οθονών.

Το κάνουμε παντού, στα λάπτοπ, στους σταθερούς υπολογιστές, στα κινητά μας, τηλέφωνα… παντού.

cnn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ