ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται σήμερα από την αρμόδια επιτροπή της 1ης Στρατιάς ο διαγωνισμός για την παροχή υπηρεσιών σίτισης (catering), που αφορά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του Κυψελοχωρίου Λάρισας, καθώς η έναρξη της συμβατικής υποχρέωσης ορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Η διακήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια» και διενεργήθηκε με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά και βάσει χαμηλότερης τιμής.

Σημειώνεται πως η εκτιμώμενη δαπάνη ανέρχεται σε 15.000 ευρώ (με ΦΠΑ 24%) και αφορά σε 140 μερίδες, 3 γευμάτων την ημέρα, με το μέγιστο κόστος ανά άτομο να υπολογίζεται στο ποσό των 5,87 ευρώ.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού ο πλειοδότης υποχρεούται για την κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 750,00 ευρώ, ενώ ενδεικτικό του μάλλον «θολού» τοπίου που επικρατεί όσον αφορά τις προσφυγικές ροές στην περιοχή μας είναι το γεγονός πως όπως επισημαίνεται στη διακήρυξη του διαγωνισμού οι ποσότητες δύναται να αυξηθούν ή να μειωθούν ανάλογα με τον αριθμό των προσφύγων που θα προκύψουν στη δομή.

Την ίδια ώρα με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται και η δομή του Κουτσόχερου, ενώ στο χώρο έχουν στηθεί ήδη 200 κλιματιζόμενοι οικίσκοι που αναμένεται να υποδεχθούν εκατοντάδες πρόσφυγες.

Ήδη πάντως αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει κυρίως στις τάξεις αλληλέγγυων και εθελοντών η ανάρτηση ταμπέλας στα αραβικά και τα αγγλικά που ενημερώνει πως πολίτες δεν μπορούν να περάσουν τα όρια του χώρου καθώς υπάρχει σχετική απαγόρευση, με απλούς πολίτες αλλά και κατοίκους της περιοχής να μιλούν ήδη για γκετοποίηση και απόπειρα στρατιωτικοποίησης της δομής.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: NEW POST

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ