ΚΡΑΥΓΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Αντιδρώντας συλλογικά στο μπαράζ θανάτωσης ανυπεράσπιστων αδέσποτων μα και δεσποζόμενων ζώων που καταγράφεται ειδικά το τελευταίο διάστημα στο κέντρο και της συνοικίες της πόλης δεκάδες Λαρισαίοι συντροφιά με τους τετράποδους φίλους τους πραγματοποίησαν την Παρασκευή σχετική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά και ενημέρωσης στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Η κατάσταση έφτασε πλέον στο απροχώρητο, με τους ασυνείδητους να σκορπούν το θάνατο σε πάρκα και πλατείες της πόλης όπου παίζουν και κινούνται μικρά παιδιά διατρέχοντας μεγάλο κίνδυνο», υπογράμμισαν μέλη εθελοντικών οργανώσεων και απλοί πολίτες, που με τη συμμετοχή εκπροσώπων φιλοζωικών οργανώσεων από τα Φάρσαλα και τα Τρίκαλα έδωσαν δυναμικό παρών στην εκδήλωση.

Αντιψυκτικά αυτοκινήτων, ποντικοφάρμακα, εντομοκτόνα, μέχρι και θρυμματισμένα γυαλιά περιέγραψε ως «όπλα» στα χέρια των ασυνείδητων ο κτηνίατρος κ. Κώστας Ζορμπάς, δίνοντας οδηγίες για την αντιμετώπιση περιστατικών φόλας με την άμεση πρόκληση εμετού στο ζώο, με απαραίτητη προϋπόθεση να έχει συνείδηση, απαγορεύοντας παράλληλα τη χρήση γάλακτος, ξυδιού ή λαδιού και προτρέποντας σε χρήση πυκνού διαλύματος με αλατόνερο ή χορήγηση ατροπίνης, σε συνεννόηση πάντα με τον κτηνίατρο, ενώ η δικηγόρος Μ. Δημοπούλου αναφέρθηκε στο ισχύον νομικό καθεστώς και τις κυρώσεις που επιβάλλονται για την κακοποίηση ή θανάτωση ζώου.

«Με το κυνοκομείο μας να λειτουργεί σε καλή βάση, έχοντας και την αμέριστη βοήθεια των φιλοζωικών οργανώσεων, προχωρούμε πλέον σε καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων, ενώ έχουν καταγραφεί προς το παρόν μόλις 300, όταν είναι σίγουρα πολύ περισσότερα», τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό της η αρμόδια αντιδήμαρχος Δέσποινα Αράπκουλε, με όλους τους παρευρισκόμενους να συμφωνούν πως «τα αδέσποτα είναι ευθύνη μας, αφού δεν ξεφύτρωσαν από το πουθενά».

Σημειώνεται πως όπως ανακοινώθηκε από την κ. Αράπκουλε στο πλαίσιο δράσης του ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές για την πραγματοποίηση μέσα στον Οκτώβριο σχετικής ημερίδας στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, με στόχο την ενημέρωση των αστυνομικών αλλά και των δημοτικών αρχών ολόκληρου του νομού πάνω σε θέματα που αφορούν τόσο τα αδέσποτα όσο και τα δεσποζόμενα ζώα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εθελοντές διένειμαν σχετικό ενημερωτικό υλικό, ενώ μαύρα κορδελάκια και αναμμένα φαναράκια θύμιζαν σε όλους την άδικη θανάτωση δεκάδων τετράποδων φίλων μας.

Ειρήνη Παπουτσή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ