ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 60.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΙ ΕΚΑΨΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΗΣ

Στο Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας Λήμνου κρατείται ο άνδρας που σήμερα πυροβόλησε και σκότωσε στην αυλή του σπιτιού του τα δύο σκυλιά του στην περιοχή του Κάσπακα επειδή όπως είπε στους αστυνομικούς δεν τον ακολουθούσαν στο κυνήγι.

Ο δράστης παραδέχτηκε όχι μόνο ότι δολοφόνησε τα ζώα αλλά και ότι στη συνέχεια έβαλε τα πτώματα τους σε βαρέλι και άναψε φωτιά – εντός κατοικημένης περιοχής – ώστε να εξαφανίσει τα ίχνη τους.

Τους πυροβολισμούς άκουσαν οι γείτονες του, οι οποίοι μόλις ο άνδρας έφυγε από την αυλή του προσέγγισαν το σημείο και είδαν τα καμένα πτώματα και έτσι κάλεσαν την Αστυνομία.

Σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου και την γραμματέας του Άννα Τοσούνογλου, στον δράστη βεβαιώθηκε από την Αστυνομία το διοικητικό πρόστιμο των 60.000 ευρώ αφού παραδέχτηκε το έγκλημα καθώς όπως ισχυρίστηκε τα σκυλιά του (ένα θηλυκό και το κουτάβι του) «δεν τον ακολουθούσαν στο βουνό».

Τώρα αναμένεται να μεταφερθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης για να απολογηθεί καθώς συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σύλλογο Λήμνου δράστης είχε καραμπίνα την οποία δεν είχε δηλώσει. Πρόκειται για άλλο ένα φρικτό έγκλημα που διαπράττεται από «οικολόγο» – κυνηγό.

Ο νόμος ορίζει ότι το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στον δικαιούχο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.):

– κατά το ήμισυ, εντός δέκα (10) ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης.

– χωρίς έκπτωση, εντός δύο (2) μηνών από τη βεβαίωση της παράβασης.

Μετά την πάροδο άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας, το διοικητικό πρόστιμο βεβαιώνεται υποχρεωτικά εντός τριών (3) μηνών από τον οικείο Ο.Τ.Α. στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του παραβάτη.

www.zoosos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ