ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΜΕ 29 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Μια έκρηξη συγκλόνισε την πολυσύχναστη γειτονιά Chelsea του Μανχάταν τραυματίζοντας τουλάχιστον 29 άτομα, σε ένα περιστατικό που όπως ανέφεραν οι αρχές διερευνάται ως εγκληματική πράξη και δεν συνδέεται άμεσα με οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, και άλλοι αξιωματούχοι της πόλης έχουν αποκλείσει τη διαρροή φυσικού αερίου ως την αιτία της έκρηξης, δεν την αποκάλεσαν βομβιστική επίθεση και αρνήθηκαν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τί μπορεί να την προκάλεσε.

Η αστυνομία είπε ότι μετά από έλεγχο στη γειτονιά μετά την έκρηξη, βρέθηκε μια χύτρα ταχύτητας με καλώδια που συνδέονται με κάτι που μοιάζει με κινητό τηλέφωνο.

Ο δήμαρχος  της Νέας Υόρκης δήλωσε οτι οι πρώτες ενδείξεις μιλούν για «εσκεμμένη πράξη”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η τοποθεσία της έκρηξης, που σημειώθηκε περίπου στις 20:30 (τοπική ώρα) σε σημαντική οδική αρτηρία σε μια μοντέρνα περιοχή της Νέας Υόρκης, αντιμετωπίζεται ως σκηνή εγκλήματος.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου περίπου τρεις ώρες μετά την έκρηξη.

Από τα 29 άτομα που τραυματίστηκαν στο περιστατικό, οι 24 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με γρατζουνιές και εκδορές από γυαλί και μέταλλο.

Νωρίτερα μια βόμβα είχε εκραγεί κατά μήκος της διαδρομής αγώνα δρόμου του New Jersey, για φιλανθρωπικό σκοπό, για την ενίσχυση των βετεράνων στρατιωτών, ένα περιστατικό που οι ειδικοί εξέλαβαν ως πιθανή τρομοκρατική πράξη.

Ο κ de Blasio είπε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν τα δύο περιστατικά σχετίζονται.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η έκρηξη να προκλήθηκε καταλάθος από εκρηκτικά που χρησιμοποιύνται σε εργοτάξια.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ζήτησε από το κοινό να αποφεύγει την περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ