Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Με αφορμή το αίτημα που εξέφρασαν κάτοικοι του Δαμασίου, αλλά και ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης με σχετική επιστολή του στο paidis.com για να υπάρξει και για αυτούς από την πλευρά της περιφέρειας υποβολή αιτήματος παγώματος των υποχρεώσεών τους προς το δημόσιο λόγω των καταστροφών που υπέστη η περιοχή τους από την έντονη κακοκαιρία της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός

απαντώντας σε σχετική ερώτηση του paidis.com, διευκρίνισε ότι στο αίτημα που υπέβαλε προς το υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνονται μόνο οι περιοχές που κηρύχθηκαν με απόφαση της Γ.Γ.Π.Π. πλημμυρόπληκες βάσει σχετικών εγγράφων που απέστειλαν οι δήμοι στην περιφέρεια.

Ως εκ τούτου το Δαμάσι δεν θα μπορούσε να περιληφθεί στο παραπάνω αίτημα αφού ο δήμος Τυρνάβου ουδέποτε ζήτησε να κηρυχθεί το Δαμάσι πλημμυρόπληκτη περιοχή.

Σύμφωνα πάντα με τον περιφερειάρχη αν υπάρξει σχετικό αίτημα του δήμου τότε η περιφέρεια θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα προωθήσει το αίτημα στη Γ.Γ.Π.Π..

Πάντως ο κ. Αγοραστός διευκρίνισε ότι αν οι ζημιές αφορούν μόνο την αγροτική παραγωγή και δεν οφείλονται σε πλημμυρικά φαινόμενα τότε η αποζημίωση των πληγέντων είναι θέμα του ΕΛΓΑ και όχ της Γ.Γ.Π.Π..

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ