ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ … ΚΟΡΩΝΗ

Όσοι έχουν ζήσει από κοντά τους “διαδρόμους” του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχουν σαφή εικόνα για το πόσο οι στρατιώτες και οι οικογένειές τους αγαπούν τον “μπάρμπα στην Κορώνη” και όσοι δεν έχουν πόσο πολύ εύχονταν να έχουν.

Ωστόσο ο κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του. Σπάνιο μεν, αλλά αληθινό. Στρατιώτες από την 2016 Γ’ ΕΣΣΟ που υπηρετούν σε μονάδες που χαρακτηρίζονται ως “εξαιρετικά δυσμενείς φρουρές” στον Έβρο και τα νησιά, δήλωσαν ότι δεν θέλουν να πάρουν μετάθεση και προτιμούν να παραμείνουν στις μονάδες της παραμεθορίου μέχρι να απολυθούν.

Πρόκειται για μονάδες στην Τήλο, την Κάρπαθο, το Καστελλόριζο, την Πλάτη Έβρου και την Καβύλη.

Αυτούς τους στρατιώτες αποφάσισε να βραβεύσει ο Αρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης. Τους απένειμε με έγγραφη διαταγή Ηθική Αμοιβή που δεν ήταν άλλη από τα “Συγχαρητήρια διότι, ενώ υπηρετούν σε εξαιρετικά δυσμενείς φρουρές ζήτησαν να παραμείνουν στις Μονάδες τους μέχρι το πέρας της θητείας τους, αποδεικνύοντας το υψηλό φρόνιμα και το ήθος τους, καθώς επίσης και την σε υψηλό βαθμό αίσθηση του χρέους και του καθήκοντος προς την Πατρίδα”.

Παράλληλα, τους έδωσε πέντε ημέρες τιμητική άδεια, για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους.

onalert.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ