ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Με τα χέρια άδεια έφυγαν από τη σύσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι των αγροτών, ο δήμαρχος Τυρνάβου ο περιφερειάρχης και οι βουλευτές που συμμετείχαν σε αυτή με στόχο την εξεύρεση τρόπου αποζημίωσης για τις ζημιές που προκάλεσε ο παγετός της 26ης Μαρτίου σε καλλιέργειες της περιοχής.

Οπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των αγροτών ο υπουργός επανέλαβε ότι ο ΕΛΓΑ δεν θα αποζημιώσει τις ζημιές στην αχλαδοκαλλιέργεια, ενώ απέρριψε και το ενδεχόμενο να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης μέσω προγράμματος για την κλιματική αλλαγή αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν χρήματα στο συγκεκριμένο ταμείο. Μάλιστα σε αυτό το σημείο είχεμία κόντρα με τον βουλευτή της ΝΔ Χρ. Κέλλα ο οποίος επέμενε ότι υπάρχουν κονδύλια σε συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μετά από πολύωρη συζήτηση ο κ. Αποστόλου ξεκαθάρισε ότι η μόνη διαδικασία για να αποζημιωθούν οι αχλαδοπαραγωγοί και οι ροδακινοπαραγωγοί που επλήγησαν είναι μέσω ΠΣΕΑ, προκαλώντας αγανάκτηση στους κόλπους των προέδρων των συνεταιρισμών, οι οποίοι μετά από τη συνάντηση σημείωσαν σε δήλωσή τους ότι εκείνο που ζητούν οι παραγωγοί της περιοχής είναι να βρεθεί τρόπος από το υπουργείο για τη δίκαιη και έγκαιρη αποζημίωσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ξεκαθαρίστηκε και σήμερα μέσω ΕΛΓΑ θα αποζημιωθούν η αμπελοκαλλιέργεια, τα αμύγδαλα, τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ