ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ…

Ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Λάρισας

 Τελικά αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως οι εκπρόσωποι της παράταξης ΠΑΡΕΜΒΑΣEΙΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο με την αλήθεια. Μέσα σε μια μόλις εβδομάδα με ανακοινώσεις τους βάλθηκαν να κάνουν το μαύρο άσπρο. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια και δε θα μπορέσουν να γλυτώσουν από την κατρακύλα που έχουν πάρει.

Όταν αρχίσεις να πέφτεις, σταματάς…στον πάτο.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας είχαμε θέσει κάποια ερωτήματα σχετικά με το ΠΥΣΔΕ και τη λαθροχειρία που διέπραξαν, τα οποία ακόμη περιμένουν απάντηση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η σιωπή δεν είναι χρυσός κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν. Το μόνο που αποδεικνύουν είναι ένδεια επιχειρημάτων και απαράδεκτη και ανήθικη συνδικαλιστική πρακτική, καθώς προσπαθούν ψευδώς να οικειοποιηθούν κατακτήσεις του σωματείου που ήταν ζητούμενο χρόνια.

Έτσι είναι οι “επαναστάτες”. Στο προηγούμενο ΠΥΣΔΕ που προφασιζόταν διάφορα νομικά κωλύματα προκειμένου να μην ικανοποιήσει το αίτημα έτρεμαν τα πόδια τους και η φωνή τους, όταν τους ζητήσαμε να δημοσιοποιήσουν τα μόρια και τις προτιμήσεις. Υπενθυμίζουμε πως πέρυσι τέτοιο καιρό το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ υιοθέτησε καταγγελία κατά της τότε ΔΔΕ, την οποία όμως με σιωπηρή συμφωνία όλων των άλλων παρατάξεων, εκτός των ΣΥΝΕΚ που την ανέγνωσε στην εκλογοαπολογιστική, δεν την έβγαλαν ποτέ στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζουμε επίσης πως ήταν τα μέλη των ΣΥΝΕΚ στο Δ.Σ. που προχώρησαν στη ψηφιοποίηση των πινάκων, ώστε να μπορούν να αναρτηθούν στο site της ΕΛΜΕ,αφού όλοι οι υπόλοιποι κωλυσιεργούσαν  μαζί με το τότε ΠΥΣΔΕ. Τώρα που το ΠΥΣΔΕ συμφωνεί με τα αιτήματα του σωματείου και δημοσιοποιεί τα στοιχεία, αυτοί ζητωκραυγάζουν για την επιτυχία τους. Τα κατάφεραν! Παραβίασαν ανοιχτές θύρες!

Αποφασίσαμε τις επόμενες μέρες να δημοσιοποιήσουμε το μέιλπου είχε στείλει πριν ένα χρόνο η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ και μέλος των ΣΥΝΕΚ προς τους κ.κ. Κοντελέ και Ρεμπάπη με το οποίο τους ζητούσε να δημοσιοποιήσουν τα μόρια και τις προτιμήσεις των συναδέλφων, όπως έπρεπε να κάνουν από την πρώτη στιγμή.

Δυστυχώς γι αυτούς το μέιλ στάλθηκε τότε σε πολλούς ακόμη συναδέλφους, οπότε θα δυσκολευτούν να πουν πάλι ψέματα.

Θέλουμε επίσης να αναφερθούμε και στο συμβάν που έλαβε χώρα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Αντί το στέλεχος της παράταξής τους να έχει το θάρρος να το παραδεχτεί και να ζητήσει συγνώμη, αυτοί με απίστευτο θράσος βγαίνουν με ανακοίνωση ισχυριζόμενοι πως το περιστατικό δε συνέβη ποτέ!! Τι κι αν αυτό συνέβη μπροστά σε τόσους ανθρώπους που είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κατάπτυστη πράξη και συμπεριφορά του εν λόγω ατόμου.

Μόνο η πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ και μέλος των ΣΥΝΕΚ τοποθετήθηκε άμεσα εκφράζοντας το αίσθημα ντροπής όλων των συναδέλφων που ήταν παρόντες (ή σχεδόν όλων, αφού για τις Παρεμβάσεις και το Συνεργαζόμενο που ήταν παρόντες δεν έγινε τίποτα κακό) καταδικάζοντας αυτή την πράξη που ντροπιάζει όλο το σωματείο και δε συνάδει σε εκπαιδευτικούς.

Εμείς εν γνώσει μας δε δώσαμε μεγαλύτερη έκταση στο ζήτημα για να διαφυλάξουμε το σωματείο από πράξεις που το εξευτελίζουν, αλλά δε μπορούμε να δεχτούμε να λένε τόσο απροκάλυπτα ψέματα στους συναδέλφους. Ταυτόχρονα επισημαίνουμε στη ΔΑΚΕ που έβγαλε ανακοίνωση τρεις μέρες μετά πως αν και παρόντες τα μέλη της στο Δ.Σ. δεν πήραν θέση τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό.

Προφανώς μόνο η δημιουργία εντυπώσεων τους ενδιαφέρει.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ