ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΕΣ ΓΑΤΕΣ ΑΠΟ ΦΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Ανακοίνωση – καταγγελία του συλλόγου Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας “Ελεύθερος”

Το βράδυ του Σαββάτου, 17 Σεπτεμβρίου 2016, στο κέντρο της πόλης του Τυρνάβου και συγκεκριμένα, στην διασταύρωση των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Αχιλλέα Τζαρτζάνου, κάποιος «συνάνθρωπός μας» τοποθέτησε τον εαυτό του στην θέση του κριτή – εκτιμητή και «αξιολόγησε» με βάση τα δικά του κριτήρια πάντα πως κάποιες μορφές ζωής τον ενοχλούσαν.

Έτσι, δεν δίστασε να γεμίσει μία ολόκληρη γειτονιά με φόλες, με αποτέλεσμα πέντε αδέσποτες γάτες να πεθάνουν σφαδάζοντας από τους πόνους. Τρεις από τις άτυχες γατούλες είχαν πρόσφατα γεννήσει και άφησαν πίσω τους πέντε ορφανά νεογέννητα γατάκια τα οποία προσπαθούν εθελοντές μας να κρατήσουν στην ζωή καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια.

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να επαναλάβουμε πως καταδικάζουμε το γεγονός!

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να επικηρύξουμε τον δράστη, φυσικά και για όποιον δώσει την οποιαδήποτε πληροφορία θα δοθεί το αντίστοιχο αντίτιμο.

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να απολογηθούμε για το ότι αισθανόμαστε οργή για το γεγονός γιατί τότε θα πρέπει να απολογηθούμε για το ότι αισθανόμαστε οργή κάθε φορά που βλέπουμε αυτοκίνητα παρκαρισμένα στην θέση των αναπήρων! Σκοπός μας δεν είναι η απολογία! Εξάλλου στο δικαστήριο δεν θα εγκληθούμε εμείς να απολογηθούμε!

Απλώς θα θέλαμε να συγχαρούμε τους κατοίκους της περιοχής που δεν έμειναν απαθείς στην θέα των νεκρών ζώων και το επόμενο πρωί της Κυριακής, και μετά από επικοινωνία που είχαν με μέλη του σωματείου μας μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Τυρνάβου γνωστοποιώντας το γεγονός και προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που αναλογούν σε πολίτες που αρνούνται να γυρίσουν το κεφάλι σε περιστατικά που δεν τιμούν μία πολιτισμένη κοινωνία. Από όσο γνωρίζουμε σε επικοινωνία που είχαμε με το τοπικό αστυνομικό τμήμα, ήδη στάλθηκαν μετά από παρέμβαση του Δήμου Τυρνάβου στην Αθήνα και στις ειδικές υπηρεσίες της κτηνιατρικής, δείγματα από τα άτυχα ζώα προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και να εκδοθεί το πόρισμα που θα αποκαλύπτει την ουσία από την οποία πέθαναν.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε απευθυνόμενοι στον δράστη:

Να του πούμε πως λιγότερα θα ξόδευε αν απλά ερχόταν σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου τα ζώα να στειρωθούν, μιας και τα αδέσποτα μίας πόλης είναι αρμοδιότητα του Δήμου της κάθε πόλης, από τα χρήματα που έδωσε για να φτιάξει τις φόλες,

Να τον ενημερώσουμε, γιατί πιθανό να μην το γνωρίζει, πως έχουν καταγραφεί πανελλαδικά περιστατικά όπου μέχρι και άνθρωποι κινδύνεψαν από φόλες, (θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα χαιρόταν να έβλεπε αγαπημένο του πρόσωπο να πεθαίνει με φριχτούς πόνους από τα ίδια του τα χέρια),

Να τον πληροφορήσουμε πως η «λογική» του «σκοτώνω ότι με ενοχλεί» παραπέμπει σε κανόνες ζούγκλας και σε κοινωνίες φοβικές απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό και κανείς από εμάς δεν θέλει τα παιδιά του να μεγαλώσουν σε μία τέτοια κοινωνία! Εκτός και αν εν έτει 2016, ο δράστης είναι οπαδός του να ρίχνουμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες στον Καιάδα και να καίμε ζωντανούς ανθρώπους, οπότε σε αυτή την περίπτωση σίγουρα δεν περιμένουμε να αναλογιστεί τις συνέπειες της αποτρόπαιας πράξης του,

Να του τονίσουμε πως η θανάτωση ζώου από φόλα διώκεται ποινικά σύμφωνα και με τις διατάξεις του νόμου 4235/ 2014 και επισύρει ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια και χρηματικό πρόστιμο, πρόσφατα δικαστήριο στην Κρήτη επιδίκασε πρόστιμο 30000 (τριάντα) χιλιάδων ευρώ σε αντίστοιχη περίπτωση,

Και,

Να του υπενθυμίσουμε το αρχαίο ρητό «ουδέν κρυπτόν»!

Κλείνοντας καλούμε τον Δήμο Τυρνάβουμιας και εκείνος είναι ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΡΜΟΔΙΟΣ για τα αδέσποτα της πόλης να προβεί ΑΜΕΣΑ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε μέσω προγραμμάτων να γίνουν στειρώσεις και να ελεγχθεί έτσι ο αριθμός των αδέσποτων, κάτι το οποίο θα κάνει ζώα και ανθρώπους να συμβιώνουν αρμονικά!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ