ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή» παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε την Τετάρτη στο δημαρχείο της Λάρισας, με τους ομιλητές να αναφέρονται στους σκοπούς αλλά και τη σημασία της έρευνας τόσο για την Επιστήμη, όσο και για την καθημερινότητά μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η  ημερομηνία θα είναι κοινή για όλες τις πόλεις της Ευρώπης που θα φιλοξενήσουν την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την 30η Σεπτεμβρίου 2016, ενώ τις ημέρες που προηγούνται της εκδήλωσης και από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού για την μεγάλη βραδιά της 30ης Σεπτεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις αναλυτικά έχουν ως εξής:

  • Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου: προβολή της ταινίας «Η ζωή του Παστέρ» στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 21.00
  • Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου: Ομιλία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου με θέμα «Ανακουφιστική φροντίδα: Μαζί στο τέλος της ζωής που όμως… δεν τελειώνει» στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής στο Μεζούρλο στις 20.00. Θα προλογίσει ο κ. Νίκος Κόλμαρ φαρμακοποιός
  • Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου: Ομιλία του καθηγητή και παλαιογράφου Τσελίκα Αγαμέμνονα με θέμα: «Η Λάρισα και η περιοχή της κέντρο ιατρικής παιδείας και πράξης στον κόσμο τον 18ο αιώνα» στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 19.30. Θα προλογίσει ο κ. Κώστας Σπανός, εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου
  • Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου: παράσταση του Νίκου Ορφανού «ο Μάκης» στο Θέατρο του Μύλου στις 21.00 Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις.

Στη διάρκεια όλης της εβδομάδας, θα πραγματοποιούνται: επισκέψεις σε σχολεία από ερευνητές, τηλεοπτικές εκπομπές –συζητήσεις για θέματα σχετικά, “γύρος με ένα ταξί”: ένα ταξί θα είναι στη διάθεση του κοινού που θα το χρησιμοποιεί κανονικά, έχοντας όμως ως συνεπιβάτη έναν ερευνητή με τον οποίο θα συνομιλήσει για τους ερευνητές και το έργο τους.

«Βραδιά του Ερευνητή»

Το πρωί της 30ης Σεπτεμβρίου στο Μύλο του Παπά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική εκδρομή για να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της έρευνας με πειράματα και δράσεις μαζί με τους καθηγητές ερευνητές που θα τους περιμένουν χώρο.

Το ίδιο βράδυ της εκδήλωσης θα υπάρχουν οι ακόλουθες  δράσεις:

θα προβληθούν video με τις καινοτομίες των συναδέλφων,

περίπτερα όπου θα εκτίθενται προϊόντα που προήλθαν από επιστημονική έρευνα και έγιναν αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης

περίπτερα με ερευνητικό υλικό ή με πειράματα ή με ερευνητικά αποτελέσματα από την περιοχή της Θεσσαλίας.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Έναρξη: 18:00  –  Λήξη: 24:00

Είσοδος Ελεύθερη!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ