Η “ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ” ΖΗΤΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ “ΚΟΚΚΙΝΩΝ” ΔΑΝΕΙΩΝ

Ανοικτή επιστολή προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου με την οποία ζητούν να συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των ”κόκκινων” δανείων, απέστειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Δράσης Πολιτών” Στ. Ροντούλης, Θ. Λάππας και Αν. Ξηρομερήσιος προτείνοντας να έχουν προτεραιότητα στην αγορά έναντι των funds οι δανειολήπτες.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

Κυρία Πρόεδρε,

Η διαδικτυακή πλατφόρμα συλλογής υπογραφών AVΑAZ προωθεί, το τελευταίο διάστημα, αίτημα νομοθέτησης της  προτεραιότητας του Έλληνα δανειολήπτη και εγγυητή στις διαδικασίες μεταβιβάσεων – εξαγορών των εξυπηρετούμενων  και «κόκκινων» δανείων.

Με άλλα λόγια, προτείνεται να νομοθετήσει η Πολιτεία, υπέρ  των δανειοληπτών και των εγγυητών,  το δικαίωμα να υποβάλλουν αυτοί κατά προτεραιότητα πρόταση εξαγοράς των δανείων τους, πριν τα δάνεια αυτά πωληθούν στα γνωστά «κοράκια», δηλαδή στις κερδοσκοπικές χρηματοοικονομικές εταιρίες (Funds).

Είναι μια πρόταση άμεσα υλοποιήσιμη (εάν βεβαίως υπάρχει η σχετική πολιτική βούληση), που διασώζει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις ελληνικές επιχειρήσεις από τον βέβαιο «τραπεζικό πνιγμό» και δημιουργεί προοπτικές αναθέρμανσης της χειμαζόμενης  ελληνικής οικονομίας, μέσω της προσδοκώμενης αύξησης της κατανάλωσης.

Τούτων δοθέντων, η «Δράση Πολιτών» αιτείται, στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, να εισαχθεί ως θέμα στην ημερήσια διάταξη η λήψη απόφασης για ένα Ψήφισμα που θα υποστηρίξει ανεπιφύλακτα την προαναφερόμενη πρόταση, η οποία, μάλιστα, την ώρα που γράφεται η παρούσα επιστολή, έχει ήδη συγκεντρώσει 74.667 υπογραφές.

Επειδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι μακριά από τις αγωνίες, τα προβλήματα και τις προσδοκίες της κοινωνίας των πολιτών, έχουμε την εδραία πεποίθηση ότι το αίτημά μας θα γίνει αποδεκτό και θα κερδίσει την αμέριστη συμπαράσταση των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων, καθόσον μάλιστα ήδη έχει συζητηθεί η λήψη παρομοίου Ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, έπειτα από πρόταση του Περιφερειάρχη, κ. Αγοραστού.

Σας παρακαλούμε πολύ, να διανείμετε στους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους το προς υπογραφή κείμενο της AVAAZ, που επισυνάπτουμε στην επιστολή μας, έτσι ώστε να αποκτήσουν ιδία γνώση του θέματος και να σταθμίσουν καταλλήλως την ψήφο τους”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ