ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο 8ο Γυμνάσιο Λάρισας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ελληνικά, μεσογειακά και πολυπολιτισμικά ακούσματα χάρισαν στους μαθητές του σχολείου μια νότα διαφορετική στην καθημερινότητά τους. Γλώσσες και πολιτισμοί ενώθηκαν μέσα από τη μουσική

8%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd1για να θυμίσουν άλλη μια φορά ότι οι γέφυρες της μεσογείου χτίζονται εύκολα με ψυχή και νότες.

Τα τραγούδια απέδωσαν το μουσικό ντουέτο «Μεσόγειος» και ο Αλγερινός Βερβέρος στην καταγωγή τραγουδοποιός και συνθέτης Yelas, ο οποίος ήρθε ειδικά από το Παρίσι για την εκδήλωση.

Το μουσικό ντουέτο «Μεσόγειος» δημιουργήθηκε το 2013 από την Αλεξάνδρα Τσούκη (πιάνο κρουστά, και τραγούδι) και τον Δρα Στέργιο Τάτσιο ( τραγούδι) και ασχολείται με την έρευνα, τη μελέτη, τη προσέγγιση, την γνωριμία, την διάδοση της μουσικής και την ερμηνεία τραγουδιών του μουσικού πολιτισμού από διάφορες περιοχές του κόσμου.

Ο Δρ Στέργιος Τάτσιος εδώ και 30 και πλέον χρόνια υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στην Α/θμια Εκπαίδευση και από το 2002 είναι Διευθυντής σε σχολεία της Β Διεύθυνσης Π.Ε.Αθηνών.Είναι επίσης πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου καθώς και του Παιδαγωγικού τμήματος του ΕΚΠΑ του οποίου είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και διδακτορικού διπλώματος. Πρώην μέλος της χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης, παρακολούθησε μαθήματα ορθοφωνίας, φωνητικής και εκμάθησης κρουστών στο Λαϊκό σχολείο Παραδοσιακής Μουσικής του Αριστείδη Μόσχου και εκμάθησης παραδοσιακών ελληνικών τραγουδιών από τη Δόμνα Σαμίου.

Η Αλεξάνδρα Τσούκη είναι κάτοχος πτυχίου και διπλώματος πιάνου καθώς επίσης και ανώτερων θεωρητικών ( αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας), έχει συγγράψει παιδικά θεατρικά έργα, έχει γράψει τη μουσική για παιδικά έργα διαφόρων συγγραφέωνκαι έχει ακόμα μελοποιήσει πολλά ποιήματα παλαιών καθώς και σύγχρονων Ελλήνων ποιητών. Έχει επίσης εργαστεί ως σήμερα ως εκπαιδευτικός μουσικής σε διάφορα σχολεία της Αθήνας και της επαρχίας, έχει οργανώσει διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και από το 2005 έως το 2014 ήταν βοηθός παραγωγής στο Διεθνές Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής της Πάτμου.

8%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd3Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν η Διευθύντρια του 8ου Γυμνασίου κ. Γκαραγκούνη Αργυρώ , η καθηγήτρια Μουσικής του σχολείου κ. Καλέση Ράνια και ο καθηγητής της πληροφορικής κ. Θεοδοσόπουλος Σωτήρης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ