18 ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ 5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ

Στην αίθουσα Νερού του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε σήμερα 20-09-2016 στις 12μ., η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου για το  “5ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο”, που διοργανώνει ο Ποδηλατικός Όμιλος «ΒΕΛΟΣ», σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Βόλβης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, που παρευρέθηκε στην συνέντευξη, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους τονίζοντας την συμβολή του Δήμου στην καθιέρωση των αγώνων και την επιθυμία της δημοτικής αρχής να στηρίξει και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την σπουδαία ποδηλατική εκδήλωση.

Στην συνέχεια πήρε το λόγο η Διευθύντρια των αγώνων, κα. Κάτια Δάκου  η οποία αναφέρθηκε στις συμμετοχές απ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας, αλλά και το εξωτερικό και ζήτησε την συμβολή όλων στην προβολή  της Λαϊκής Ποδηλατοδρομίας, ώστε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.

Τέλος ο κ. Κώστας Γεωργιάδης, Τεχνικός Διευθυντής των αγώνων, επισήμανε την μεγάλη συμμετοχή (πάνω από 170), μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν πρόσφατα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, Δημήτρης Αντωνιάδης (ΜΤΒ) και Χρήστος Βολικάκης (Πίστα), καθώς και ο Ρουμάνος Πρωταθλητής, Marius Petrache  που παίρνει μέρος για 3η συνεχή χρονιά στους αγώνες,  όπως  και των υπολοίπων αθλητών της Elite κατηγορίας και προέτρεψε τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να ενισχύσουν τους αθλητές με το χειροκρότημά τους. Αναφέρθηκε ακόμη στις ιδιαιτερότητες της διαδρομής που λόγω της εδαφικής ποικιλομορφίας, αποτελεί εξαιρετική ποδηλατική επιλογή.

Η Πρόεδρος του Π.Ο. ΒΕΛΟΣ, κλείνοντας , ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για την συνεχή υποστήριξη, τον Δήμαρχο Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα για την πρόθυμη εμπλοκή στην πραγματοποίηση του Διημέρου,  και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου, για την αδιάλειπτη συνεισφορά της στα μεγάλα αθλητικά δρώμενα του συλλόγου.

Τέλος αναφέρθηκε σε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές των αγώνων που χωρίς την συνδρομή τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του εγχειρήματος.             

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Σάββατο 24-09-2016 ώρα 11:00 π.μ.  Δημαρχείο-Σταυρός Δήμου Βόλβης 

 ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ 141km

Διαδρομή: Σταυρός-Ρεντίνα-Μ. Βόλβη-Νυμφόπετρα-Ευαγγελισμός-Ανάληψη-Κολχικό-Αυγή-Σοχός-Ασκός-Ανοιξιά-Φιλαδέλφειο-Βαμβακιά-Ρεντίνα-Σταυρός.

11:00 Εκκίνηση κατηγορίας Ανδρών-Elite, Εφήβων

11:05 Εκκίνηση κατηγορίας Masters-Open

16:00 Απονομές Ανδρών -Elite, Εφήβων, Masters και  Open

Κυριακή 25-09-2016 ώρα 11:00 πμ. Λευκός Πύργος 

ΔΙΕΘΝΕΣ CIRCUIT ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαδρομή: Λ. Πύργος – Ν. Γερμανού – Τσιμισκή – Σαλαμίνος – Λ. Νίκης – Λ. Πύργος.

11:00 Εκκίνηση κατηγορίας Masters-Open  (8 στροφές Χ 4.5 km)

12:00 Εκκίνηση κατηγορίας Ανδρών- Elite/Εφήβων (10 στροφές Χ 4,5 km)

13:00 ΛΑΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ (στην διαδρομή του αγώνα)

13:30 Απονομές Ανδρών-Elite, Εφήβων, Masters-Open 

Συμμετέχουσες Ομάδες

B.K BORAC ΣΕΡΒΙΑΣ

BOTTECCHIA MIXED TEAM

C.S.ASTEAUA

ΕΘΝΙΚΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

ΘΗΣΕΑΣ MIXED TEAM

ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΚΟΜΟΤΙΝΙ MIXED TEAM

ΚΡΟΝΟΣ-ΠΕΣΑ  MIXED TEAM

ΛΑΡΙΣΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

ΠΗΝΕΙΟΣ

Π.Ο.ΠΑΤΡΩΝ

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ

ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Π.Χ.

VELOS-SEGAFREDO

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ