MANDELAS TOURS: 4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ & ΦΙΟΡΔ ΚΟΤΟΡ

4 ήμερη οδική εκδρομή, στο Μαυροβούνιο και στο φιόρδ Κότορ, διοργανώνει για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου το τουριστικό πρακτορείο MANDELAS TOURS. Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

1η μέρα Πέμπτη 27/10/16: ΤΥΡΝΑΒΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (710 χλμ)

Συγκέντρωση στην Πλατεία Εβραίων στις 4’00  και αναχώρηση για τα σύνορα. Διέλευση των συνόρων στην Κρυσταλλοπηγή, έλεγχος διαβατηρίων και στάση για καφέ στο Πόγραδετς, στις όχθες της λίμνης Οχρίδας. Περνώντας περιφερειακά από το Ελβασάν και τα Τίρανα, στάση για γεύμα. Μέσω Σκόδρας, φτάνουμε στα σύνορα του Μαυροβουνίου. Έλεγχος διαβατηρίων, διέλευση των συνόρων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Μαυροβούνιο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος.

2η μέρα Παρασκευή 28/10/16: ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ & Φιόρδ Κότορ (80+80 χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μία πρώτη γνωριμία με το κράτος του Μαυροβουνίου. Μέσα από μια φανταστική διαδρομή φτάνουμε στο μοναδικό Μεσογειακό φιόρδ, στον κόλπο του Κότορ. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε στην παλιά πόλη, κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5 χιλιομέτρων τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Συνεχίζουμε από ορεινό δρόμο, από τον οποίο φαίνεται ολόκληρο το φιόρδ και καταλήγουμε στην, παλιά πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Cetinje. Στη συνέχεια αναχώρηση για την σημερινή πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Μητροπολιτικό ναό, τον Οθωμανικό πύργο του ρολογιού αλλά και την υπερσύγχρονη γέφυρα της Χιλιετίας. Χρόνος ελεύθερος να περιπλανηθείτε στα δρομάκια της πόλης και να ανακαλύψετε τις κρυμμένες γωνιές της. Το απόγευμα επίσκεψη στο φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούντβα μια τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη, που περιβάλλεται από υπέροχες παραλίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, στο Μαυροβούνιο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα Σάββατο 29/10/16: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (160+160 χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για την εκδρομή μας  στο Ντουμπρόβνικ. Μέσω Σβέτι Στέφαν & Τίβατ, παίρνουμε το ferryboat στο στενότερο σημείο του φιόρδ του Κότορ. Έλεγχος διαβατηρίων και διέλευση των συνόρων. Εισερχόμενοι στην Κροατία και διασχίζοντας την κοιλάδα Κονάβλε, φτάνουμε στη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ. Στην ξενάγηση-περιήγηση της πόλης, θα απολαύσετε ένα σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών. Το ιστορικό του τμήμα (προστατευμένο από την UNESCO) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα – πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια και κρήνες. Στη μέση, βρίσκεται η πλακόστρωτη πλατεία, το Στράντουν, που οδηγεί στο Φραγκισκανικό μοναστήρι, στον πύργο του ρολογιού, στο παλάτι του κυβερνήτη και στην εκκλησία του προστάτη της πόλης Αγίου Vlaho αλλά και την Ορθόδοξη Σερβική εκκλησία. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στα καντούνια της παλιάς πόλης και να απολαύσετε τον καφέ σας ή το ποτό σας στο βενετσιάνικο λιμάνι. Για τους πιο τολμηρούς προτείνουμε μια βόλτα (με εισιτήριο) πάνω στα τείχη, με θαυμάσια θέα προς κάθε μεριά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, στο Μαυροβούνιο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα Κυριακή 30/10/16 : ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΕΛΛΑΔΑ ( 710 χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Διαμέσου Αλβανίας και περνώντας περιφερειακά από Τίρανα και Ελβασάν στάση για καφέ στο Πόγραδετς, στις όχθες της λίμνης Οχρίδας. Διέλευση των συνόρων και άφιξη το βράδυ στη Λάρισα.

Περιλαμβάνει:

o             Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο.

o             Τη διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*

o             Ημιδιατροφή.

o             Συνοδό –αρχηγό του γραφείου μας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής

o             Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

o             Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.

Τιμή συμμετοχής: 245 ευρώ το άτομο

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ