ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΖΗΤΑ Η ΔΗΜ.ΤΟ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Ανακοίνωση με την οποία ζητά να δοθούν άμεσα γενναίες αποζημιώσεις στους αγρότες για τις καταστροφές στην παραγωγή τους που προκάλεσε ο παγετός της 26ης Μαρτίου, εξέδωσε η ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου της ΝΔ, καυτηριάζοντας παράλληλα τη στάση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννας Βαγενά στην προχθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες του Δήμου Τυρνάβου από τα έντονα φαινόμενα παγετού της  26ης Μαρτίου 2016, και που ακόμη περιμένουν να αποζημιωθούν.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσία του αρμόδιου Υπουργού κ. Αποστόλου, του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Αγοραστού , του Δημάρχου Τυρνάβου αλλά και βουλευτών του νομού, ειδικότερα, παρουσία του κ.Κέλλα, του κ.Μπαργιώτα αλλά και των κυβερνητικών κ. Παπαδόπουλου και κ.Βαγενά και αντιπροσώπων όλων των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Τυρνάβου.

Το αίτημα των εκπροσώπων των αγροτών ήταν σαφές και εύλογο καθώς ζήτησαν την άμεση και γενναία αποζημίωση όσων αγροτών επλήγησαν από τον παγετό.

Δυστυχώς, τόσο το Υπουργείο όσο και η Διοίκηση του ΕΛΓΑ, δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Αντιθέτως, οι εκπρόσωποι των αγροτών έλαβαν αρνητικές απαντήσεις, στα όρια του εμπαιγμού.

Μάλιστα, στα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής του Τυρνάβου, όχι μόνο δεν έδωσαν λύση αλλά επιδόθηκαν σε έναν άτυπο διαγωνισμό ειρωνικών σχολίων. Ειδικότερα, τουλάχιστον προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση της κυβερνητικής βουλευτού Άννας Βαγενά <<να ψηφίσουν οι αγρότες Νέα Δημοκρατία, να έρθουν να τους δώσει τα λεφτά σε 2-3 μήνες”.

Τα προβλήματα των αγροτών του Δήμου Τυρνάβου, όπως τα προβλήματα των αγροτών  όλου του Νομού Λάρισας, δεν έχουν χρώμα. Αντίθετα,  αγγίζουν κάθε αγρότη και αγρότισσα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται απ΄ όλους τους αρμόδιους.

Απαιτείται άμεσα ο κρατικός μηχανισμός να προβεί στους προβλεπόμενους ελέγχους, στις αναγκαίες εκτιμήσεις και στις δίκαιες αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών.

Η έως τώρα στάση της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου στα αγροτικά ζητήματα, χαρακτηρίζεται από απόλυτη ολιγωρία και αδράνεια, παρουσιάζοντας παροιμιώδη αδιαφορία  για τον απλό αγρότη και κτηνοτρόφο, που μαστίζεται από τις φυσικές καταστροφές, την αύξηση του κόστους παραγωγής και την υπερφορολόγηση.

Η Νέα Δημοκρατία, πιστή στις διαχρονικές αρχές και αξίες της, συμπαραστέκεται έμπρακτα στο δίκαιο των αιτημάτων των αγροτών. Κάτι τέτοιο θα πράξει με όλα τα πρόσφορα μέσα, στην περίπτωση των αγροτών του Δήμου Τυρνάβου που επλήγησαν από τον παγετό”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ