ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΓΙΑ ΟΠΑΠ ΚΑΙ NOVA

Η ΠΑΕ ΑΕΛ έδωσε την επιστολή της προς τη Super League διαμαρτυρόμενη για θέματα που αφορούν στη Nova και στην ΟΠΑΠ ΑΕ. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Τόσο οι οπαδοί μας όσο και η διοίκηση και η ιδιοκτησία μας, παρακολουθούμε πριν ακόμα την έναρξη του Πρωταθλήματος, που ήταν προγραμματισμένη yia τις 20/08/2016, είτε προσωπικές, είτε εκ μέρους των ΠΑΕ προκλητικές ανακοινώσεις από άλλες ΠΑΕ μέλη του Συνεταιρισμού μας (Ολυμπιακός – ΠΑΟ – ΑΕΚ – ΠΑΟΚ).

Οι συγκεκριμένες ΠΑΕ, λες και το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι ιδιοκτησία τους, είτε στρέφονται κατά της διαιτησίας, είτε στρέφονται κατά της ΕΠΟ, είτε στρέφονται κατά της πολιτείας και του Υπουργού κ. Κοντονή, είτε αλληλοεπιτίθενται σε προσωπικό επίπεδο με κεντρικά πρόσωπα τους ιδιοκτήτες τους.

Το χαρακτηριστικό όλων αυτών των συμπεριφορών είναι ότι το κυριότερο μέρος αυτών των επιθέσεων και των ανακοινώσεων αναφέρεται σε γεγονότα άσχετα με το ποδόσφαιρο, όπως πλέον γίνεται με τη γνωστή εκπομπή «ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ», του ιδιοκτήτη του ΠΑΟ Γιάννη Αλαφούζου, όπου ο γνωστός από το παρελθόν δημοσιογράφος με τις offshore εταιρίες στην Κύπρο και την εκπομπή του στην ΕΡΤ 3, ελλείψει πλέον ποδοσφαιρικών σκανδάλων, ασχολείται με, κατά την άποψή του, φορολογικές παραβάσεις, αλλά και την ιδιωτική ζωή προσώπων σχετικών με το ποδόσφαιρο ή ακόμη και μελών των οικογενειών τους.

Επειδή όλα αυτά χρησιμοποιούνται ως δικαιολογίες από τη NOVA για την περικοπή των χρημάτων, τα οποία πρέπει να καταβάλει στις ΠΑΕ για την αποκλειστικότητα της μετάδοσης των αγώνων τους.

Επειδή επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας.

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

Την άμεση σύγκλιση του ΔΣ για να συζητηθούν δύο και μόνο θέματα:

  1. Το ως άνω αναφερόμενο θέμα και λήφη απόφασης ώστε η οποιαδήποτε περικοπή χρημάτων από τη NOVA να αφορά μόνο στις πλούσιες ΠΑΕ που προβαίνουν στις ανακοινώσεις και προκαλούν τα προβλήματα και όχι στις υπόλοιπες ΠΑΕ που αγωνιζόμεθα να επιβιώσουμε.
  2. Συζήτηση των συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργείται από την παράνομη συμπεριφορά του ΔΣ της ΟΠΑΠ, συμπεριφορά η οποία αγγίζει τα όρια του ποινικού αδικήματος της απιστίας, αφού το ΔΣ της ΟΠΑΠ ΑΕ, για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με την ορθή άποψη του επιχειρείν, επιλέγει να διαφημίσει τον Οργανισμό, είτε σε ΠΑΕ που δεν έχουν καμία κοινωνική αποδοχή κι διαθέτουν ελάχιστο αριθμό οπαδών αλλά και ιστορία, (π.χ. 325.000 ευρώ στην ΠΑΕ Πλατανιάς αλλά και άλλες αντιστοίχου δυναμικότητας), είτε σε μόνο φίλα προσκείμενες ΠΑΕ, οι οποίες μεταβάλλονται σε μια αγέλη ΠΑΕ. Σαν αυτή την οποία θέλουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι, οι εκτός αγέλης, να μην επανεμφανιστεί, για να μην είμαστε εμείς – λόγω της ανεξαρτησίας μας και της αξιοπρέπειάς μας – τα μόνιμα κορόιδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εν αντιθέσει βέβαια με αυτούς οι οποίοι τώρα ευνοούνται και παράλληλα έχουν το εξαίρετο προνόμιο να είναι πάντοτε μέλη μιας αγέλης που λειτουργεί σε βάρος των άλλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ