Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗ ΦΥΤΕΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ

Ομάδα 5 ατόμων που καλλιεργούσε και διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες χασίς εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, άνδρες του οποίου προχώρησαν χθες στον εντοπισμό υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε ποιμνιοστάσιο της Φαλάνης!

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες βρέθηκαν μπροστά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις… ανάγκες της καλλιέργειας, σκεπασμένο με πλαστικό διαφωτιστικό υλικό και με την εγκατάσταση ανεμιστήρων και λαμπτήρων θέρμανσης, όπου οι δράστες καλλιεργούσαν 78 φυτά σε πλαστικές γλάστρες, τα οποία και ποτιζόταν με τη μέθοδο της σταγόνας (σταλάκτες)!

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 6 συνολικά άτομα εκ των οποίων δύο Ελληνες πατέρας και γιος, 3 υπήκοοι Αλβανίας καθώς και μια 36χρονη γυναίκα, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά δισκία χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε έρευνα που ακολούθησε στους χώρους της στάνης αλλά και στις γύρω εγκαταστάσεις βρέθηκαν μεταξύ άλλων αποθηκευμένες ανισοβαρείς συσκευασίες χασίς συνολικού βάρους άνω των 10 κιλών καθώς και μικροποσότητα κοκαίνης.

Σε επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας σημειώνονται τα εξής:

Συνελήφθησαν, χθες (22-09-2016) το πρωί, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας σε εγκαταστάσεις πρώην κτηνοτροφικής μονάδας, πέντε άτομα, μέλη της ομάδας και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 62 και 32 ετών, καθώς και τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 35 και 42 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική ομάδα, της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αλλοδαπών, καθώς και της παραβίασης της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και μία 36χρονη ημεδαπή, η οποία συνελήφθη, καθόσον στο πλαίσιο των ερευνών, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία της, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (30,5) ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή.

fyteia2Ειδικότερα, αρχηγός της ομάδας είναι 42χρονος αλλοδαπός, υπό τις εντολές του οποίου οι άλλοι δύο αλλοδαποί καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, ιδιοκτησίας των δύο ημεδαπών.

Από το χώρο της φυτείας αλλά και τους άλλους χώρους των εγκαταστάσεων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

(78) δενδρύλλια κάνναβη, ύψους έως (3,6) μέτρα,

(23) ρίζες προσφάτως κομμένων δενδρυλλίων κάνναβης,

(12) ανισοβαρείς συσκευασίες με αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους (10.665,4) γραμμαρίων,

(3) ανισοβαρείς συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (14,1) γραμμαρίων,

μικροποσότητα σπόρων κάνναβης,

(572) γλάστρες και πέντε ζυγαριές,

τέσσερις ανεμιστήρες και πέντε λαμπτήρες θέρμανσης,

(170) μέτρα λάστιχου ποτίσματος και (15) σταλάκτες,

καλλιεργητικά εργαλεία (κλαδευτήρι και ψαλίδια),

δύο μαχαίρια και τρία φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,

έξι κινητά τηλέφωνα,

ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και

το χρηματικό ποσό των (25) ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία των δύο ημεδαπών, άλλα και το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

(30) ναρκωτικά δισκία και (6) υπόθετα ναρκωτικού φαρμάκου,

μία ξύλινη εκκλησιαστική εικόνα και τρία ξύλινα τμήματα εκκλησιαστικών εικόνων, τα οποία εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων,

το προαναφερόμενο όχημα,

ένα ξύλινο ρόπαλο και τρία κινητά τηλέφωνα.

Τέλος, όπως διαπιστώθηκε ο 24χρονος αλλοδαπός, έχει εισέλθει και παραμένει παράνομα στη χώρα μας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ