ΣΤΟ CONCORDIA SUMMIT Ο Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ Β. ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Μ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Ολοκληρώνεται σήμερα το ταξίδι στη Νέα Υόρκη με αφορμή το συνέδριο Concordia Summit 2016, του Βασίλη Λεβέντη με τους δύο βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων Γιώργο Κατσιαντώνη και Μάριο Γεωργιάδη.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μίλησε σε επενδυτές, παρουσία  πολλών ηγετών από την Ευρώπη, την Ασία, και τα Βαλκάνια, μεταξύ αυτών, ο πρώην επίτροπος της ΕΕ Μ. Μπαρόζο, τόνισε την ανάγκη για ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, λέγοντας πως “η χώρα μου δεν χρειάζεται άλλα δάνεια, αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι επενδύσεις.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της ένωσης Κεντρώων και οι δύο βουλευτές ,είχαν συνάντηση με ομογενείς στην Αστόρια, γνώριμα πρόσωπα του Γιώργου Κατσιαντώνη που υπήρξε βουλευτής επί τρεις θητείες στο New Hampshire των Ηνωμένων Πολιτειών τους επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Η συγκέντρωση έλαβε χώρα στο Σταθάκειο Κέντρο και διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών συλλόγων και ομοσπονδιών, καθώς επίσης ο οικονομικός ελεγκτής της κομητείας Νάσο Γιώργος Μαραγκός.

Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την ικανοποίησή του που του δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ομογενείς και εστίασε την προσοχή του στην οικονομική και πολιτική κατάσταση στη γενέτειρα και, μεταξύ άλλων, τόνισε: «ακούτε τις ειδήσεις για το πόσο υποφέρει ο κόσμος στην Ελλάδα και δεν πιστεύετε ότι η Ελλάδα έχει καταστραφεί και οικονομικά και πολιτικά». Τόνισε επίσης ότι για να να “βγεί η χώρα από μνημόνια πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις και να υπάρξει πολιτική σταθερότητα

«Πουθενά δεν λαμβάνεται υπόψη η φωνή της Ελλάδας», επεσήμανε ο κ. Λεβέντης για να τονίσει ότι «τα πάντα κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος».

kats2Αναφέρθηκε στην ζημιά που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και οι μέτοχοι των τραπεζών από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στις περικοπές των συντάξεων και των μισθών και στην ανεργία. Ο αριθμός των ανέργων πριν την κρίση, όπως επεσήμανε, ανέρχονταν στις τριακόσιες χιλιάδες, ενώ σήμερα ανήλθε στα 1,5 εκατ.«Η ανεργία έχει εκτονωθεί με τη δραπέτευση προς τα έξω των επιστημόνων», επεσήμανε, για να τονίσει ότι «κάθε φορά που ένας Ελληνας βγαίνει εκτός Ελλάδας πληγώνεται η πατρίδα».

Στη συνέχεια μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κυβέρνησαν τον τόπο και τόνισε ότι η πτώχευση της χώρας προήλθε από όλο το πολιτικό σύστημα.

Εκτενή αναφορά έκανε και στον νυν Πρωθυπουργό και τόνισε: «Ο Τσίπρας είπε τα πιο πολλά ψέματα για να έρθει στην εξουσία. Είπε πολλά ψέματα, αλλά όταν ήρθε στην εξουσία έδειξε ωριμότητα με τα νομοσχέδια. Εγινε ωριμότερος, αλλά στο κόμμα του έχει πολλά βαρίδια τα οποία δεν πιστεύουν σε αυτό που κάνει ο Πρωθυπουργός».

«Οι πολιτικοί είναι αλαζόνες και ενώ βλέπουν τον κόσμο που υποφέρει ζουν σε γυάλινο κόσμο», συμπλήρωσε. Ο ομιλητής προσπάθησε να εξηγήσει και τους λόγους για τους οποίους στήριξε το κυβερνών κόμμα στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και ισχυρίστηκε ότι ήταν πάντα υπέρ της απλής αναλογικής.

Ανέφερε ακόμη πως η χώρα χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση και να τα “βρούν τα δυο μεγάλα κόμματα και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση 250 βουλευτών, που θα δώσει στοιχεία εμπιστοσύνης στην διεθνή κοινότητα για να φέρουν επενδυτές στην χώρα μας”. Επανέλαβε, επίσης, πως “δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας με τον Τσίπρα”, και πρόσθεσε “εγώ έκανα 40 χρόνια να μπώ στην Βουλή και τώρα θα πάω να συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ?”.

Σε ότι αφορά την ψήφο των ομογενών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δεσμεύτηκε πως θα βάλει “πλάτη” για να ψηφιστούν οι νόμοι που απαιτούνται για να έχουν δικαίωμα ψήφου οι ομογενείς μας.Οι ομογενείς μάλιστα ζήτησαν απο την ελληνική αντιπροςωπεια της Ένωσης Κεντρώων κ ιδίως απο τον κ Κατσιαντωνη επίμονα (εκμεταλλευόμενοι την προσωπική τους γνωριμία με τον Λαρισαίο βουλευτή) να επιμείνουν με καθε πρόσφορο τρόπο στη θεσμοθέτηση ενός “φιλικού επιχειρηματικού κ αναπτυξιακού περιβάλλοντος ” προκειμένου “να ερθουν να επενδύσουν με ασφάλεια και ανταπόδωση για το καλο της χώρας ωστε να συμβάλλουν στην έξοδο απο την κρίση”.

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Λεβέντης είπε πως πρέπει να αλλάξει θέση η γειτονική χώρα και υπογράμμισε πως η Ένωση Κεντρώων δεν αποδέχεται να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης ο οποίος βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με τους ομογενείς στην Αμερική κατέγραψε όλα τα θέματα που τους αφορούν και ασπάστηκε τις ιδέες τους για μια πιο “υγιή” Ελλάδα,καθώς και τις ανησυχίες τους για τη συνεχιζόμενη κρίση στη χώρα που πονάνε και είναι η πατρίδα τους.Ο βουλευτής Λάρισας τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι στο πλευρό τους και ότι θα μάχεται καθημερινά για το συμφέρον του Έλληνα πολίτη.

Ο Βασίλης Λεβέντης με τους δύο βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον μεγαλοεκδότη και πρωην Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Παύλο Κοτρότσο, ενώ συναντήσεις με ομογενείς είχαν και στη Βαλτιμόρη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ