ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΕΤΑΖΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΣΠΑΣΕ 950€ ΑΠΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

Εξιχνιάστηκε, περίπτωση απάτης σε βάρος ζευγαριού και συνελήφθη ως δράστης ένας 59χρονος, χθες (24-09-2016) το πρωί, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς

του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακιου και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ο 59χρονος μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, προσποιούμενος ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Γερμανία, απέσπασε από το ζευγάρι, (37χρονη και 42χρονος), τμηματικά κατά τον τρέχοντα μήνα, το συνολικό χρηματικό ποσό των 950 ευρώ, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη νόμιμη μετανάστευσή τους και την πρόσληψή τους για εργασία στο κατάστημά του.

Χθες το πρωί, ο δράστης κατελήφθη στην αποθήκη δεμάτων του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων Θεσσαλονίκης να παραλαμβάνει φάκελο που περιείχε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των (200) ευρώ, τα οποία απαίτησε εκ νέου από τους προαναφερόμενους παθόντες, χρησιμοποιώντας το ίδιο πρόσχημα.

Τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν, ενώ επιπλέον, όπως εξακριβώθηκε, σε βάρος του δράστη εκκρεμούν έξι αποφάσεις δικαστηρίων και συγκεκριμένα των Γ’ και Δ’ Μονομελών Πλημμελειοδικείων Θεσσαλονίκης, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σιντικής, και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών, έξι μηνών και έξι ημερών, για τα αδικήματα της απάτης και της υπεξαίρεσης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ