ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΄΄ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ΄΄ …ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομίας, τα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Λαρισαίων, φόρεσαν τα καλά τους και επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο.

kdap3Το ΚΔΑΠ των Αμπελοκήπων, της Ν. Σμύρνης και της συνοικίας του Ιπποκράτη, έφτασαν νωρίς το απόγευμα στο Μουσείο, όπου τους υποδέχτηκε η κ. Καλοκαιρινού Φανή η οποία, αφού ξενάγησε τα παιδιά στους χώρους του, αναφέρθηκε στις διαφορετικές φορεσιές, τα σπίτια της παράδοσης, τα οικιακά σκεύη, τους μίλησε για τη διαφορετικότητα και για το πώς αντιμετωπίζουμε ανθρώπους που δεν μοιάζουν με εμάς.

Τονίστηκε η αξία του χειροποίητου, έγινε αναφορά στα παραδοσιακά επαγγέλματα και με το σύνθημα “σεβόμαστε τη διαφορετικότητα” παρότρυνε τα παιδιά, με την ενθάρρυνση των παιδαγωγών κ. Μπικιώτη Β., Κύρκου Ι. και Κατή Μ., να διακοσμήσουν το δικό τους παραδοσιακό ταγαράκι, που πήραν μαζί τους φεύγοντας.

Σε πλήρη ταύτιση με την φιλοσοφία και την κουλτούρα που διέπουν τα ΚΔΑΠ του Δήμου, τονίστηκε η μοναδική προσωπικότητα του καθένα, πέρα από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, την καταγωγή, το χρώμα ή τη θρησκεία.

Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ στη ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Γαριτσίου & Λευκίππου – Ροδοπούλειο, τηλ: 241663085,ώρες: 09:00π.μ.–03:00μ.μ, e-mail: dikel09@yahoo.gr & Συμβουλευτικός Σταθμός Δ. Λαρισαίων, Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ & Οικονόμου Εξ Οικονόμων, τηλ: 2410680243, ώρες: 09:00π.μ.–04:00μ.μ, e-mail: symvouleutikosstathos@larissa-dimos.gr

kdap2

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ