ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Με τις κερκίδες του ARENA να παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά από καπνογόνα και βεγγαλικά και τις ιαχές χιλιάδων «βυσσινί» οπαδών να δονούν την ατμόσφαιρα υποδέχτηκε απόψε η ΑΕΛ τον Ολυμπιακό, αναμφισβήτητα στο ματς της αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League, με την ΑΕΛ να πετυχαίνει και την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα

%ce%b1%ce%b5%ce%bb1στις καθυστερήσεις του αγώνα και μπροστά σε 12.000 φιλάθλους που παραληρούσαν!

Σε μια φανταστική ατμόσφαιρα η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση θέλοντας να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό της, ενώ την πρώτη τους εμφάνιση με τη φανέλα βασικού έκαναν ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ντοντό, καθώς και ο Γεννάδιος Ξενοδόχοβ που πήρε τη θέση του κάτω από τα «βυσσινί» γκολπόστ.

Με το παιχνίδι στο πρώτο 10λεπτο να ξεκινά με πολύ γρήγορο ρυθμό και τη μπάλα να παίζεται πάνω-κάτω, η ΑΕΛ κατέγραψε την πρώτη καλή στιγμή της μόλις στο 3’ της αναμέτρησης όταν σουτ του Ρέντζα έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Καπίνο, ενώ στο 6’ ο Ναζλίδης χάνοντας το κοντρόλ σπατάλησε την ευκαιρία.

Στο 7ο λεπτό ήρθε η απάντηση των Πειραιωτών με τον Ελιουνούσι να σκοράρει μετά από πάσα του Καμπιάσο, για να ακυρωθεί σωστά το τέρμα ως οφσάιντ, ενώ στο 10’ ήταν η σειρά του Αβραάμ να υποδειχθεί οφσάιντ, όταν η προσπάθειά του να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο σταμάτησε σωστά από τη διαιτητή, με τον πορτιέρο του Ολυμπιακού να διώχνει λίγο πριν με υπερένταση και το ένα χέρι μακρινό «κεραυνό» του Ρέντζα!

Νέα επίσκεψη στα καρέ της ΑΕΛ για τον Ολυμπιακό με τον Ιντέγε να πλασάρει και τον Ξενοδόχοβ να λέει «όχι» διώχνοντας σε κόρνερ, ενώ στο 20’ και σε εξαιρετική αντεπίθεση των «βυσσινί» Κοντόρ, Αβραάμ και Αναστασόπουλος έκρυψαν τη μπάλα, με τον τελευταίο να σουτάρει με δύναμη και τον Καμπιάσο να απομακρύνει σε κόρνερ.

Η πίεση των ερυθρολεύκων εντάθηκε μετά το 35’ με τον Ξενοδόχοβ να διώχνει σε κόρνερ εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Μιλιβόγιεβιτς στο 37’, ενώ σε νέα αντεπίθεση της ΑΕΛ στο 38’ ο Ντοντό «κουβάλησε» τη μπάλα από δεξιά, έδωσε στον Αβραάμ, αυτός στον Αναστασόπουλο, με τελικό αποδέκτη τον Ναζλίδη που έχασε το κοντρόλ πριν προλάβει να σουτάρει μέσα από την περιοχή!

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ËÁÑÉÓÁ - ÏÓÖÐΤο πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, ενώ στην εκπνοή του «κιτρινίστηκε» ο Σεμπά για φάουλ στο Γκόλια.

Με μια απίστευτη «ποδιά» του Αβραάμ στον Ντα Κόστα πήρε φωτιά το ARENA με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με το Φιγκέιρας να μαρκάρει αντικανονικά τον Κύπριο της ΑΕΛ αντικρίζοντας την κίτρινη κάρτα του διαιτητή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η ΑΕΛ έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Καπίνο μπλόκαρε στη γραμμή κεφαλιά του Φάρκας στο 49’.

Νέα κόντρα επίθεση για την ΑΕΛ στο 64’ με την έμπνευση του Φατιόν να βγάλει στο Ναζλίδη να αναγκάζει τον Καπίνο να βγει μακριά από την εστία του απομακρύνοντας τη μπάλα με τα πόδια!

Στο 73’ ήρθε και η πρώτη κίνηση του Άγγελου Αναστασιάδη που έριξε στον αγώνα το Λαμπρόπουλο στη θέση του Αναστασόπουλου, με τους «ερυθρόλευκους» και με την ανοχή του διαιτητή να επιδίδονται σε σκληρά μαρκαρίσματα κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες της κερκίδας, ενώ στο 80’ κεφαλιά του Ναζλίδη να καρδιοχτυπά τους φιλοξενούμενους με τον Στέφανο Καπίνο να μπλοκάρει τη μπάλα.

ael3Καταχειροκροτούμενος αποχώρησε στο 81’ ο Ντοντό για να δώσει τη θέση του στο Βαρέλα, ενώ στο 83’ ήταν η σειρά του Ξενοδόχοβ να πει «όχι» στο Φορτούνη μπλοκάροντας τη μπάλα!

Οι αλλαγές για την ΑΕΛ ολοκληρώθηκαν στο 87’ με το Σέρβο Ντέλετιτς να παίρνει τη θέση του Αβραάμ, ενώ στο έξτρα 5λεπτο των καθυστερήσεων και σε φάση διαρκείας ο Νίκος Γκόλιας μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού έγραψε το 1-0 στο 92’ με δυνατό σουτ βάζοντας φωτιά στις κερκίδες του ARENA!

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Sport 24, gazzetta.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ