ΝΕΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ  1ο ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε σημαντική βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου, δίνει το έργο του Δήμου Λαρισαίων που θα ξεκινήσει άμεσα να υλοποιείται και αφορά στη  διαμόρφωση χώρων για τις ανάγκες των μαθητών των συγκεκριμένων σχολείων.

Ειδικότερα, η λύση που δόθηκε αφορά στη διαμόρφωση χώρων στην έκταση του βρίσκεται το 12ο Λύκειο, στην οδό Καλλισθένους στα Πυροβολικά. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σχολείο συστεγάζονταν με το 31ο Δημοτικό Σχολείο στη συνοικία Αλκαζάρ.

Σύμφωνα με την σύμβαση που υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαμόρφωσης σε υφιστάμενους χώρους, ενώ θα κατασκευαστούν και νέοι.

Η δημοτική αρχή, έσκυψε με ευαισθησία από νωρίς στο πρόβλημα που έθεσαν εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών των σχολείων και παρά τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προέκυψαν (χρειάστηκε αρχικώς να παραχωρηθεί έκταση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και εν συνεχεία να εκδοθεί οικοδομική άδεια), δόθηκε λύση για την έναρξη των εργασιών.

Όλα οι προβλεπόμενες διαμορφώσεις και ο τρόπος κατασκευής θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν. Το έργο, προυπολογισμού 300.000 ευρώ  αναμένεται να ολοκληρωθεί   την ερχόμενη Ανοιξη

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Δημ. Μαβίδης και Αλεξ. Μπατζανούλης, η γενική διευθύντια του Δήμου κ. Λ. Γιοβρή, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών των σχολείων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ