ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ – ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ

Ο Lawrence Whalley, Ομότιμος Καθηγητής της Ψυχικής Υγείας στο Aberdeen μίλησε στο φεστιβάλ Λογοτεχνίας στην Οξφόρδη. Μαζί με τη συγγραφέα και συνάδελφό του, καθηγήτρια Margaret Rayman, μίλησε εκτενώς για τα αίτια και την πρόληψη της άνοιας.

Ο καθηγητής Whalley υποστήριξε ότι ο συνδυασμός της σωστής διατροφής με ένα περιβάλλον που σε κρατά σε πνευματική εγρήγορση δρουν ως προπύργιο κατά της νόσου.

Έκανε το ακόλουθο σχόλιο, το οποίο έκτοτε αναφέρεται από αρκετούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς ως βάση για μια θεωρία που υποστηρίζει οτι οι άνδρες παντρεύονται ευφυείς γυναίκες για να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης της άνοιας:

“Αυτό που ένα αγόρι πρέπει να κάνει αν θέλει να ζήσει πολλά χρόνια, είναι να παντρευτεί μια έξυπνη γυναίκα. Τίποτα δεν εξουδετερώνει περισσότερο την άνοια, από ό,τι η  εξυπνάδα”

Είναι, όμως, αλήθεια;

Ο καθηγητή Whalley διευκρινίζει:

“Οι διατροφικές επιλογές επηρεάζονται από τη γενική νοητική ικανότητα. Αυτές οι επιλογές εξαρτώνται από πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων της εκπαίδευσης, του εισοδήματος, της αγοράς  ειδών (π.χ. αλκοόλ) και τροφίμων πλούσια σε θρεπτικά συστατικά .

Οι άνθρωποι με παρόμοια νοητική ικανότητα είναι πιο πιθανό να παντρευτούν μεταξύ τους. Οι γυναίκες όμως συνήθως αποφασίζουν για την αγορά τροφίμων και ασκούν ισχυρή επιρροή στις διατροφικές συνήθειες της οικογένειας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ