ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δυναμική εκκίνηση της νέας καλλιτεχνικής χρονιάς με αποστολή στο «νησί των ανέμων» τη Μύκονο για τη Μικτή Χορωδία τουΜουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte”.

Το χορωδιακό τμήμα έχει ξεκινήσει από τις αρχές του μήνα με ενθουσιασμό τις δοκιμές με σκοπό να δώσει δυναμικό παρόν στο 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Μυκόνου από 13 – 16 Οκτωβρίου, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα των Κυκλάδων, ύστερα από πρόσκληση που δέχθηκε από την διευθύντρια μουσικής του ομίλου UNESCO κ. Εύα Βασιλοπούλου αμέσως μετά από την πετυχημένη εμφάνισή της στο φεστιβάλ του Ναυπλίου την περασμένη Άνοιξη.

Το Φεστιβάλ, το οποίοδιοργανώνει ο όμιλος για την UNESCOΠειραιώς και Νήσων και ο δήμος της Μυκόνου, θα πραγματοποιηθεί στο Γρυπάρειο πολιτιστικό κέντρο.Στην 3ήμερη διοργάνωση συμμετέχουν εξέχουσες χορωδίες από την Ελλάδα, και την Κύπρο.

Η μικτή χορωδία τουΜουσικού Συλλόγου ΕλασσόναςmusicArteθα παρουσιάσει ένα αξιόλογο και απαιτητικόπρόγραμμα με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών σε τετράφωνη επεξεργασία acapellaκαι συνοδεία πιάνου. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Να σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι εγγραφές – μετά από ακρόαση –  στα χορωδιακά σύνολα του συλλόγου (παιδική – νεανική –μικτή χορωδία), ενώ από φέτος λειτουργούν νέα τμήματα μουσικής προπαιδείας και μουσικού νηπιαγωγείου για παιδιά ηλικίας 3 – 7 ετών καθώς και εργαστήρια εκμάθησης μουσικών οργάνων, τραγουδιού και θεωρητικών.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com