ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ 5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ

 

Με την κυριαρχία του  αθλητή από την STEAUA-Ρουμανίας, Marius Petrache ολοκληρώθηκε το “5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ” που κράτησε το ενδιαφέρον του ποδηλατικού κόσμου το Σαββατοκύριακο.

%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%83Οι αγώνες που διοργάνωσε ο ποδηλατικός Όμιλος ΒΕΛΟΣ-BOTTECCHIA σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Βόλβης, υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α., της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ., πραγματοποιήθηκαν με εξαιρετική επιτυχία αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις με το αγωνιστικό επίπεδο των αθλητών και την οργανωτική αρτιότητα,

Συγκεκριμένα στις 24 -09-2016  από τον Σταυρό-Δ. Βόλβης στις 11:00π.μ. και με 5΄ διαφορά μεταξύ των κατηγοριών Ανδρών Elite-Εφήβων και Masters –open, δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα αντοχής 141 χιλ. που εξελίχθηκε στην διαδρομή : Σταυρός-Ρεντίνα-Μ. Βόλβη-Νυμφόπετρα-Ευαγγελισμός-Ανάληψη-Κολχικό-Αυγή-Σοχός-Ασκός-Ανοιξιά-Φιλαδέλφειο-Βαμβακιά-Ρεντίνα-Σταυρός. Ύστερα από έναν συναρπαστικό αγώνα με συνεχή ξεκολλήματα και αντίστοιχες καταδιώξεις η νίκη κρίθηκε στο τελικό sprint μεταξύ των Βαλκάνιων αθλητών Kinsuric Stevan (B.K. Borac) και MARIUS PETRACHE (C.S.A. Steaua) με τον τελευταίο να υπερισχύει και να αναδεικνύεται τελικά νικητής με χρόνο 3.33΄.44΄΄. Τρίτος, αναδείχθηκε ο Dusan Kalaba επίσης από την ομάδα της Σερβίας, Borac (3.34΄37΄΄).

Στην εφηβική κατηγορία επικράτησε ο Emanuel Stan (3.34΄ 38) από την CSA Steaua με δεύτερο τον Malnasi Atilla (3. 34΄41) από την Εθνική Ρουμανίας και τρίτο τον Ελευθέριο Ζώη

(3. 34΄43) από την Π.Α.Σ. ΠΗΝΕΙΟΣ.

Στην κατηγορία των Masters-Open η νίκη κρίθηκε επίσης στο sprint και νικητής αναδείχθηκε ο Ρουμάνος Andrei Bidilici με χρόνο 3.52΄02΄΄ ενώ με τον ίδιο χρόνο, δεύτερος, αναδείχθηκε ο Γιώργος Μαθιουλάκης από τον ΤΑΛΩΣ Χανίων και τρίτος ο Κωνσταντίνος Μαυρίδης από τον  ΒΕΛΟΣ-BOTTECCHIA.

Τους διακριθέντες αθλητές βράβευσαν  ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας και ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ Δήμου Βόλβης κ. Νάσος Κωνσταντινάκης,  στους οποίους απονεμήθηκαν και τιμητικές πλακέτες από τον διοργανωτή σύλλογο.

Την Κυριακή το πρωί υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη τους 200 ποδηλάτες απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας αλλά και από τις γειτονικές χώρες της Ρουμανίας και της Σερβίας. Κάτω από έναν λαμπρό ήλιο που οδήγησε τους Θεσσαλονικείς στην παραλιακή και ανέβασε την διάθεση σε θεατές και συμμετέχοντες, εξελίχθηκε το συναρπαστικό Circuit της πόλης , που για άλλη μια φορά γέμισε χρώματα και ενέργεια το Κυριακάτικο πρωινό. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την κατηγορία Masters-Open στις 11π.μ. με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης Κλεάνθη Μπάργκα, να ρίχνει την καρό σημαία και τους αθλητές να ξεχύνονται στο κυνήγι της επιτυχίας. Νικητής της Γενικής, ύστερα από την κάλυψη 8 στροφών της διαδρομής, αναδείχθηκε ο Gjukikj Nikola με ξεκόλλημα από την 4η στροφή του αγώνα και χρόνο 44΄35΄΄ , ενώ δεύτερος αναδείχθηκε ο Bidilici Andrei (44΄45΄΄) από την Ρουμανία και τρίτος ο Νικόλαος Πασχαλόπουλος (45΄12΄΄)από την Pharmnet.gr.

Αμέσως μετά τον τερματισμό της πρώτης κατηγορίας και μέχρι να εκκινήσει η κατηγορία των Ανδρών- Elite και Εφήβων, κάτω από τα χειροκροτήματα του συγκεντρωμένου πλήθους , οι μικροί αθλητές από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ του Π.Ο. ΒΕΛΟΣ  πραγματοποίησαν μια μίνι παρέλαση διανύοντας την Λ. Νίκης με έναν όμορφο τερματισμό μπροστά στο άγαλμα του Βότση.

Στην συνέχεια οι πρωταθλητές του αθλήματος πήραν θέση στο οδόστρωμα, με τον Δημοτικό Σύμβουλο Εντεταλμένο σε θέματα Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη να δίνει το έναυσμα και τους αθλητές να δίνουν ομηρικές μάχες για την επικράτηση. Ύστερα από αλλεπάλληλα ξεκολλήματα και άλλες τόσες ακυρώσεις τους, το group οδηγήθηκε σε μαζικό sprint όπου για δεύτερη μέρα ο Ρουμάνος Πρωταθλητής της  Steaua Marius Petrache κατάφερε και πήρε την νίκη, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και καλύπτοντας τα 45 χιλ.(10στρ.Χ4,5χιλ) σε χρόνο 49΄.09΄΄.Με λίγα χιλιοστά διαφορά το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Goran Antonijevic της BORAC ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο εκπληκτικός Κυριάκος Παπασταματάκης τρέχοντας με την μικτή ομάδα ΘΗΣΕΑΣ-World of Bike.O Ροδίτης πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση σε όλο το Διήμερο, αφού και την προηγούμενη στον αγώνα αντοχής, κατετάγη τέταρτος, χάνοντας το βάθρο για ελάχιστα χιλιοστά.

Στην κατηγορία των εφήβων, η Εθνική Ρουμανίας έκανε το double με τους Andrei Ionut και Raul Sinza (49΄11΄΄) ενώ τρίτος κατετάγη ο αθλητής του διοργανωτή ΒΕΛΟΣ-Segafredo Γιάννης Χλαμίδης (49΄14΄΄).

Με την ολοκλήρωση της μεγάλης κατηγορίας, τον λόγο πήραν οι φίλοι του αθλήματος, οι μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες που κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουν το θέαμα των πρωταθλητών και στη συνέχεια απόλαυσαν την άδεια από αυτοκίνητα Θεσσαλονίκη και την υπέροχη διαδρομή στο εμπορικό κέντρο και την παραλιακή λεωφόρο Νίκης.

3-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%81%ce%b9%ce%bfΟι απονομές ξεκίνησαν με την τιμητική  βράβευση των τριών ελλήνων πρωταθλητών που συμμετείχαν στο «5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ», Γιάννη Ταμουρίδη, Χρήστου Βολικάκη και Δημήτρη Αντωνιάδη από την Πρόεδρο του συλλόγου Κάτια Δάκου για την συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα του Ρίο και την  προσφορά τους στο άθλημα της ποδηλασίας. Ενώ ακολούθησαν οι απονομές των διακριθέντων αθλητών όλων των κατηγοριών.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε  κλήρωση   ποδηλάτων προσφορά των καταστημάτων :

PODILATO.EU και  PODILATORAMA καθώς και ποδηλατικών αξεσουάρ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Κυκλοποδηλατική.

Ο Ποδηλατικός Όμιλος ΒΕΛΟΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τους συνδιοργανωτές Δήμους Θεσσαλονίκης και Βόλβης, τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Βόλβης, την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και τα επιμέρους Τμήματα Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Λητής και Ασπροβάλτας για την εξαιρετική κάλυψη των απαιτητικότων από άποψη φύλαξης αγώνων, τους εθελοντές της ΕΠΟΜΕΑ, τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο για την εθελοντική συνεισφορά του στην διοργάνωση, τους Παράγοντες του αθλήματος που παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους (Σάββας Τσοπούρογλου Πρόεδρος Π.Γ.Σ. Λάρισας και μέλος της ΕΟΠ, Σίμος Ιορδανίδης Γ.Γ. της ΕΠΣΜΑΘ, Κυριάκος Γκογκότσης Πρόεδρος του Θράκα Ιππέα Κομοτηνής, Νεκτάριος Πανηγυράκης Γ.Γ. ΤΑΛΩΣ Χανίων) ,όλους τους φίλους του συλλόγου που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την υλοποίηση του εγχειρήματος, τους κριτές της Ένωσης  και πάνω απ’ όλα τους αθλητές που συμμετείχαν και έδωσαν αξία στους αγώνες.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ