ΕΝΑΣ ΣΕΪΧΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ…

Την Παρασκευή και το Σάββατο 23 & 24 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκε τη Λάρισα μετά από πρόσκληση του Προέδρου  και του Γ.Γ. του Επιμελητηρίου κ.κ. Δημήτρη Αδάμ και Δημήτρη Παπαλέξη, ο Σεΐχης της Βασόρας του ΙΡΑΚ κ. FAWZI YOUSIF HAMEED AL-LAMI.

Η Βασόρα αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό και επιχειρηματικό πόλο έλξης του ΙΡΑΚ και το μοναδικό λιμάνι της χώρας. Στην πόλη είναι εγκατεστημένες οι μεγαλύτερες επτά πετρελαϊκές εταιρίες που παράγουν το 85% της παραγωγής πετρελαίου του ΙΡΑΚ.

Η επίσκεψη του στην Λάρισα είναι η αρχή μίας συνεργασίας του Επιμελητηρίου της Λάρισας και κατ επέκταση των τοπικών επιχειρήσεων για εξαγωγές εμπορευμάτων σε νέες αγορές της Μέσης Ανατολής.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο παρουσίας του Προέδρου, του Γ.Γ. και της Διευθύντριας του Επιμελητηρίου κας Τσολάκη Κατερίνας, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας των τοπικών επιχειρήσεων με τις αγορές της Μέσης Ανατολής με έντονο αρχικά ενδιαφέρον στους τομείς του φαρμάκου, επίπλου, των γαλακτοκομικών προϊόντων και των προϊόντων αγροδιατροφικού τομέα.

Η Επίσκεψη συνδυάστηκε με την παρουσίαση και ξενάγηση του Σεΐχη σε πρότυπες παραγωγικές επιχειρήσεις του Νομού, καθώς και την παρουσίαση του Αρχαίου Θεάτρου της πόλης.

Η παρουσία του στην πόλη της Λάρισας ολοκληρώθηκε με την δέσμευση των δύο πλευρών για την άμεση ενεργοποίηση της συνεργασίας με τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και την πρόσκληση του Επιμελητηρίων της Βασόρας αλλά και της Βαγδάτης για την αντίστοιχη επίσκεψη στελεχών του Επιμελητήριου Λάρισας στο ΙΡΑΚ.

Βασικός στόχος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου είναι η δημιουργία προοπτικών συνεργασίας και ανάδειξης των τοπικών παραγόμενων προϊόντων με στόχευση την είσοδο τους  σε νέες αγορές. Θα ακολουθήσουν παρόμοιες ενέργειες προς όφελος των μελών μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ