Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Δύο ανακοινώσεις οι οποίες αφορούν τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων και τα προγράμματα διατροφής εξέδωσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών α/βαθμιας του νομού Λάρισας. Στις ανακοινώσεις αναφέρονται τα εξής:

Λειτουργικές δαπάνες

H παιδεία αποτελεί δημόσιο  κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν  σε όλους,

Οι περικοπές των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, υποβαθμίζουν  ολοένα και περισσότερο τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Σε αυτές τις περικοπές, έρχεται τώρα να προστεθεί και η καθυστέρηση της εκταμίευσης της τρίτης δόσης από την κυβέρνηση.

Με 200 ευρώ είναι αδύνατον ένα νηπιαγωγείο με  60 ή 70 νήπια να καλύψει τα αναλώσιμα μέχρι τα Χριστούγεννα. Παράλληλα ο καταμερισμός των χρημάτων πρέπει να γίνεται με βασικό κριτήριο τον αριθμό των μαθητών των σχολείων

Το δημόσιο νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο λειτουργεί σήμερα χάρη στο φιλότιμο του Έλληνα εκπαιδευτικού

Καλούμε την κυβέρνηση  να προχωρήσει σε έκτακτη επιχορήγηση για τις λειτουργικές  δαπάνες, στηρίζοντας έμπρακτα τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Προγράμματα διατροφής

Tο Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε.  Λάρισας «ΚωνσταντίνοςΚούμας» έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή του σε κάθε πρόγραμμα που βάζει μέσα στο σχολείο το κέρδος και τη διαφήμιση.

Κάθε τέτοιο πρόγραμμα που αλλάζει το χαρακτήρα του σχολείου κι ανοίγει το δρόμο για το «σχολείο της αγοράς»

Αν πραγματικά το Υπουργείο Παιδείας θέλει να προσφέρει δωρεάν φρούτα στα σχολεία, μπορεί να τα προμηθευτεί από τους Τοπικούς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και να τα διαθέσει δωρεάν στους μαθητές , ενισχύοντας την τοπική κοινωνία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ