ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Θ. ΨΥΡΡΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Οι “Φίλοι της βιβλιοθήκης Τυρνάβου” και το βιβλιοπωλείο “Ιδέες” του Τάσου Ψύρρα παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Θωμά Ψύρρα “Η Τύχη της Ποίησης στο Φανταστικό Χαλιφάτο – η ποιητική δημιουργία στις επικράτειες του ISIS”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί στο “Μουσείο Οίνου και Αμπέλου” (αρχοντικό Καράσσου) στον Τύρναβο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σωτήρης Μπλάνας, διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα και ο συγγραφέας Θωμάς Ψύρρας. Ποιήματα της συλλογής θα διαβάσει η φιλόλογος Στέλλα Νταβαρούκα.

 

Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη: Το πρώτο περιλαμβάνει μια εκτεταμένη εισαγωγή που εισάγει στις ιδιαιτερότητες και τις νοοτροπίες των περιοχών που μαστίζονται από καταστροφικούς πολέμους καθώς και στη χρήση της ποίησης ως μέσου προπαγάνδας και προσηλυτισμού. Στο δεύτερο μέρος ανθολογούνται κείμενα ποιητών που προσεγγίζουν τα προβλήματα με μια εντελώς ανθρωπιστική γραφή. Πρόκειται για ένα βιβλίο μοναδικό -κι όχι μόνο για το ελληνικό κοινό.

Ο αναγνώστης μέσα από τις περιπέτειες του αραβικού ποιητικού λόγου μπορεί να σχηματίσει μια σαφή εικόνα για όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας και αναπόφευκτα μας επηρεάζουν. Ενώ αναφέρεται στην ποίηση με μια ενδεικτική ανθολογία υψηλής ποίησης, ταυτόχρονα μέσα από αυτή σκιαγραφεί με σαφή τρόπο το πολιτικό και γεωπολιτικό κουβάρι των αντιμαχόμενων. Πρόκειται για ένα βιβλίο ιδιαίτερο που συμβάλλει στη γνώση και την επίγνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ