ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η οικολογική ευαισθητοποίηση, η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, η εθελοντική προσφορά, είναι ποιότητες που χαρακτηρίζουν συνειδητοποιημένους πολίτες.
karavan2Δεν εμφανίζονται «ως δια μαγείας» στους ανθρώπους, αλλά πρέπει να καλλιεργηθούν για να αναπτυχθούν και να αποδώσουν στην κοινωνία τους καρπούς τους. Μέσα από το περιβάλλον της οικογένειας, το εκπαιδευτικό σύστημα και τις επικρατούσες αξίες στην κοινωνία, χτίζονται οι αυριανοί πολίτες που φιλοδοξούμε να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι σ’ αυτόν τον κορυφαίο ρόλο τους!

Στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, αποδέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων της Σχολής Καραβάνα, να επισκεφτούν το σχολείο τους για να ενημερώσουν τους μαθητές. Μια ομάδα Ενεργών Πολιτών, αποτελούμενη από τον Αλέξη Γιαννακόπουλο, την Εύη Καλούδη, τον Κώστα Κεδρά και τον Γιάννη Νταλώση, την Τρίτη 20/9,  παρουσίασε διαδραστικά το θέμα του εθελοντισμού και της ανακύκλωσης στα παιδιά της Γ’ και Δ’ τάξης του Δημοτικού, ενώ ακολούθησε συζήτηση πάνω στα θέματα της παρουσίασης.

Τα παιδιά με την παρότρυνση των δασκάλων τους, το προηγούμενο διάστημα είχανε μαζέψει τρεις μεγάλες σακούλες με καπάκια πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία παρέδωσαν στους Ενεργούς Πολίτες για να ενισχύσουν την προσπάθεια τους να συγκεντρώσουν μια ικανή ποσότητα καπακιών, τα οποία θα ανταλλάξουν με αναπηρικά καροτσάκια, που θα παραχωρήσουν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Οι Ενεργοί Πολίτες ευχαριστούν τη Διεύθυνση της Σχολής Καραβάνα και τον Σύλλογο Διδασκόντων, για την ευκαιρία που τους έδωσαν να έρθουν σε επικοινωνία με τα παιδιά και να συμβάλουν με τον τρόπο τους στην ανάπτυξη της εθελοντικής και οικολογικής τους συνείδησης! Ευχαριστούν βεβαίως και τα παιδιά για τη συμβολή τους στο έργο τους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ