ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΕΚΔΟΤΗΣ ΓΙΑ ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Δίωξη κατά του εκδότη της εφημερίδας «Θεσσαλία» αλλά και του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας άσκησε ο εισαγγελέας Βόλου για μη καταβολή χρημάτων υπερημερίας κατ’ εξακολούθηση και μη υλοποίηση δικαστικών αποφάσεων κατ’ εξακολούθηση στον δημοσιογράφο Θανάση Βογιατζή, ενώ η δίκη έχει οριστεί για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο μηνυτής δημοσιογράφος Θ. Βογιατζής και η επίσης δημοσιογράφος και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εύη Καρυδάκη επισήμαναν τη σημασία των αποφάσεων των δικαστηρίων υπέρ του δημοσιογράφου και τόνισαν ότι ο μόνος τρόπος για να ανατραπεί η κατάσταση που επικρατεί, μεταξύ άλλων, και στο χώρο του Τύπου, είναι ο συνεχής ταξικός αγώνας.

Να σημειωθεί ότι Θαν. Βογιατζής απολύθηκε το Νοέμβριο του 2011 διότι δεν αποδέχθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση. Η απόλυσή του κρίθηκε άκυρη και καταχρηστική από το Πρωτοδικείου Βόλου στις 6 Σεπτεμβρίου 2013 και μετά από έφεση του εργοδότη ενώπιον του Εφετείου Λάρισας, συζητήθηκε η έφεση στις 6 Φεβρουαρίου του 2015.

Στις 4 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε η απόφαση με την οποία απορρίπτεται η ένδικη έφεση εναντίον της 106/2013 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, του οποίου η απόφαση κατέστη τελεσίδικη.

Ο Θαν. Βογιατζής προσήλθε στην εργασία του στις 3 Νοεμβρίου του 2015 όμως ο εργοδότης αρνήθηκε να τον απασχολήσει κρατώντας την ίδια στάση και τις επόμενες ημέρες.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2015 επέδωσε στον εργοδότη την επιταγή για να πληρωθεί με βάση την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου ποσού 23.900 ευρώ, όμως ποτέ δεν του επιδόθηκαν χρήματα.

Τελικά στις 11 Ιανουαρίου 2016 κατέθεσε μήνυση κατά του εκπροσώπου της εταιρείας γιατί παραβιάστηκε η δικαστική απόφαση τόσο για επαναπρόσληψή του όσο και για καταβολή οφειλομένων αποδοχών του από εργασία.

Ο εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής που ολοκληρώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2016 και τελικά άσκησε δίωξη κατά του εκδότη της εφημερίδας και του νόμιμου εκπροσώπου της για μη υλοποίηση δικαστικής απόφασης για επαναπρόσληψη και μη καταβολή χρημάτων υπερημερίας κατ’ εξακολούθηση και τους παρέπεμψε σε δίκη,η οποία θα γίνει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016.

pagasitikosnews.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ