ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

H επίσημη έναρξη λειτουργίας του Δημόσιου ΙΕΚ ειδικότητας Βοηθού Νοσηλευτικής – Γενικής Νοσηλείας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 3/10/2016 και ώρα 11 π.μ. στο χώρο του αμφιθεάτρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Τον αγιασμό θα τελέσει ο π. Δημήτριος, εφημέριος του Ι.Ν.Πέτρου & Παύλου, ενώ τους 33 νέους σπουδαστές

που επιλέχθηκαν θα καλωσορίσει η διοίκηση του ΠΓΝΛ, ενώ έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λάρισας και άλλων φορέων της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημόσιο ΙΕΚ είναι η μετεξέλιξη της Νοσηλευτικής Σχολής η οποία λειτουργεί αδιάλειπτα από το έτος 1973 μέχρι και σήμερα, ενώ έχουν αποφοιτήσει συνολικά περισσότεροι από 900 βοηθοί νοσηλευτές/τριες, οι οποίοι στελέχωσαν τα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, κυρίως του νομού Λάρισας.

Από το 2010 μέχρι σήμερα φιλοξενήθηκε σε διάφορα κτίρια σχολικών μονάδων της Λάρισας και σε απογευματινό ωράριο, ενώ οριστική λύση στο πρόβλημα της στέγασης του Δημόσιου ΙΕΚ δόθηκε πριν λίγους μήνες με απόφαση της Διοίκησης να στεγαστεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και σε πρωινό ωράριο.

Η φοίτηση είναι δωρεάν, και διαρκεί πέντε εξάμηνα: τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 1.200 διδακτικών ωρών ειδικότητας, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, και ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ