8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ – «ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

*Με ορισμένες αλλαγές στο Πρόγραμμα του, που αρχικά είχε καταρτιστεί, ξεκινάει την επόμενη  ΔΕΥΤΕΡΑ: 10 Οκτωβρίου έως και την ΤΡΙΤΗ:  1 Νοεμβρίου – 2016, για 8η Χρονιά το «Φεστιβάλ Θεάτρου»  με τίτλο: «ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ» – φθινόπωρο-2016

Ένα πλούσιο πρόγραμμα Θεατρικών  παραστάσεων  που έχει οριστικοποιηθεί, με την συμμετοχή και αυτή τη χρονιά,  πολλών και πολύ σημαντικών  Θεατρικών Σχημάτων, που έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πολύ μεγάλη επιτυχία, δίνει την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό και όχι μόνο, να απολαύσει εξαιρετικές Θεατρικές παραστάσεις και στη Λάρισα, στο «Θέατρο του Μύλου» σχεδόν για όλο τον μήνα Οκτώβριο.

-Το «Φεστιβάλ», λοιπόν, κάνει έναρξη την μεθεπόμενη ΔΕΥΤΕΡΑ: 10 & ΤΡΙΤΗ: 11 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ, με το εξαιρετικό έργο της Σώτης Τριανταφύλλου:                          

«ΠΙΤΣΙΜΠΟΥΡΓΚΟ»

που θα παρουσιάσει  η Θεατρική Εταιρεία: «αγγελοπετριά». Η παράσταση έχει παρουσιαστεί στον Πολυχώρο «Volt», την άνοιξη-2016 για 24 συνολικά, παρστάσεις, επίσης σε πολλούς Δήμους της Αθήνας αλλά και σε πολλούς Δήμους της Περιφέρειας, σε μεγάλο αριθμό παραστάσεων και με εξαιρετική πάντα επιτυχία. Αναφέρεται στο πρώτο μεγάλο μεταναστευτικό κύμα από την Ελλάδα προς την Αμερική. Πρωταγωνιστούν οι Ηθοποιοί: Αρκαδία Ψάλτη και Στράτος Σωπύλης.

—————————————————–

-Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν την ΤΕΤΑΡΤΗ 12  Οκτωβρίου και την ΠΕΜΠΤΗ 13 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ, δύο παραστάσεις με το υπέροχο    σατυρικό έργο του Κώστα Μουρσελά:   «Εκείνος και Εκείνος»

που έγινε γνωστό στο ελληνικό κοινό από τη θρυλική παρουσίασή του στην τηλεόραση τη δεκαετία του ’70. Η παράσταση παρουσιάζεται,  σε σκηνοθεσία του Αλμπέρτο Εσκενάζη . Η ευρηματική σκηνοθετική ματιά του Αλμπέρτο, που “φρεσκάρει” και επικαιροποιεί το έργο, ακολουθώντας ωστόσο πιστά το διαχρονικό κείμενο του Κώστα Μουρσελά, καθώς και η μουσική και τα τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για την παράσταση από τον Κώστα Μπίγαλη και  ερμηνεύονται από τον ίδιο και τον Αλμπέρτο Εσκενάζη, προσδίδουν μια νέα ενδιαφέρουσα διάσταση στο κλασικό αυτό έργο, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο κοινό με αυτά τα χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΝΟΜΗ:  ΣΟΛΩΝ: ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΕΣΚΕΝΑΖΗ, ΛΟΥΚΑΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΓΑΛΗΣ, ΚΟΠΕΛΑ Α’ : ΣΑΒΒΙΝΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ,  ΚΟΠΕΛΑ Β’ : ΣΑΡΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ

Μία παραγωγή της: «ΘΕΑΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ»  

————————————————  

 -Στη συνέχεια την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την ΔΕΥΤΕΡΑ: 17 & την ΤΡΙΤΗ: 18  Οκτωβρίου,  η «Εταιρεία Θεάτρου-«ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΑΜΑΙΟΤΑΤΟΝ»  με αφορμή τα 150 Χρόνια από τον θάνατο του Στρατηγού Μακρυγιάννη, ο Ηθοποιός και Σκηνοθέτης Θανάσης Σαράντος θα παρουσιάσει την παράσταση με το έργο:            «ΣΤΡΑΤΗΓΟΎ  ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ».

Στην παράσταση με τα λιτά σκηνικά, ακούγεται για πρώτη φορά σε Θεατρική μορφή ο λόγος του Μακρυγιάννη και με ζωντανή επί σκηνής μουσική με: (Πολύτικη Λύρα, ούτι, σάζι, μπουζούκι, ταμπουρά) από τον δεξιοτέχνη Μουσικό Στέλιο Βαρβέρη.

——————————————-

-Την ΠΕΜΠΤΗ: 20 και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 21 Οκτωβρίου, η «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ- «ΜΟΝΩΔΙΑ» θα παρουσιάσει το σύγχρονο έργο του Αμερικανού: Rich Orloff

Romantic  Fools

Σε μετάφραση-προσαρμογή-Σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του: Νίκου Ορφανού. Παίζουν οι Ηθοποιοί: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου και Αλέξανδρος Ζουριδάκης. Πρόκειται για μια σύγχρονη «κανιβαλιστική» κωμωδία, με  αναφορά  στις σχέσεις των δύο φύλλων.

——————————————-

-Τo ΣΑΒΒΑΤΟ:  22 Οκτωβρίου, το βράδυ στις 9 μ.μ, η Άννα Χατζησοφιά, θα παρουσιάσει το βιβλίο της με τον τίτλο:

«Η UFA FILM  και άλλες ιστορίες»

Η παρουσίαση, με Ελεύθερη Είσοδο,  θα γίνει με ένα τρόπο «Θεατρικό» επί σκηνής και με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής θα μιλήσουν οι: Κώστας Λάνταβος και ο εκδότης του βιβλίου Πέτρος Κακολύρης.

Θεατρικοποιημένα δε αποσπάσματα θα διαβάσουν οι Ηθοποιοί: Κώστας Τσιάνος, Μαρία Κανελοπούλου  και Ελένη Φίλιππα.  

—————————————-

-Την ΔΕΥΤΕΡΑ: 24 Οκτωβρίου & την ΤΡΙΤΗ: 25 Οκτωβρίου και με ώρα έναρξης επίσης στις 9 το βράδυ, ο εξαίρετος Ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης, σε ένα «Ρεσιτάλ ερμηνείας» θα παίξει τον ρόλο του

«Ιώβ»

στο ομώνυμο έργο που επεξεργάστηκε δραματουργικά μαζί με τον Σκηνοθέτη της παράστασης Τζέζαρις  Γκραουζίνης. Η Θεατρική Παραγωγή είναι των: Παναγιώτας & Κώστα Ξενόπουλου. Πρόκειται για την «Βιβλική ενσάρκωση» της υπομονής, βασισμένο σε επιλεγμένα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης, καθώς και σε κείμενα που αφορούν στην ιστορία του Ιώβ, από την Παγκόσμια λογοτεχνία και ποίηση.

—————————————–

-Τέλος την ΔΕΥΤΕΡΑ: 31 Οκτωβρίου & την ΤΡΙΤΗ: 1 Νοεμβρίου, το «Φεστιβάλ» των «ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ» -Φθινόπωρο-2016, θα κλείσει, με την πολύ σπουδαία παράσταση που έχει κάνει θραύση  στην Αθήνα και όπου αλλού έχει παρουσιαστεί με το εξαιρετικό έργο, την κωμωδία των: A.Long-R.Martin & A.Tichenor

«ΟΛΗ Η ΒΙΒΛΟΣ…ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ»

Την παράσταση έχει σκηνοθετήσει η Αθανασία Καραγιαννοπούλου και τους ρόλους της παράστασης ερμηνεύουν οι εξαιρετικοί ηθοποιοί: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς και ο Σωτήρης Δούβρης. Τους δε φωτισμούς της παράστασης, επιμελήθηκε ο Λευτέρης Παυλόπουλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ