ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Ο Τ. ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα την εξέταση του αιτήματος – υπομνήματος για ένταξη κοινοτήτων του τέως Δήμου Ευρυμενών (Στόμιο, Ομόλιο, Παλαιόπυργος) στον Δήμο Τεμπών πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της επιτροπής κατοίκων του τέως Δήμου Ευρυμενών.

Εκπρόσωποι της επιτροπής κατοίκων συμμετείχαν στη σύσκεψη και κατέθεσαν σχετικό φάκελο στο Υπουργείο σύμφωνα με τον οποίο: To 2010 η σχετική επιστημονική μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ πρότεινε την ένταξη του τ. Δήμου Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρυμενών αποφάσισε τότε την ένταξη στον Δήμο Τεμπών και τη διενέργεια δημοψηφίσματος στο οποίο το 90% των ψηφισάντων κατοίκων τάχθηκε υπέρ της ένταξης στον Δήμο Τεμπών.

Τα Δημοτικά Συμβούλια των τ. Δήμων Τεμπών και Κάτω Ολύμπου (Τεμπών σήμερα) σε κοινή συνεδρίασή τους πρότειναν την συνένωσή τους στο πλαίσιο του Καλλικράτη. Παρόλα αυτά ο τότε υπουργός Εσωτερικών Ραγκούσης με απόφασή του ενέταξε τον τ. Δήμο Ευρυμενών στον Δήμο Αγιάς.

Τον Ιούλιο του 2016 πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση κατοίκων του τ. Δήμου Ευρυμενών η οποία συγκρότησε επιτροπή πρωτοβουλίας η οποία συνέταξε σχετικό υπόμνημα και συγκέντρωσε 1070 υπογραφές κατοίκων του τ. Δήμου Ευρυμενών επί 1600 ψηφισάντων στις τελευταίες δημοτικές εκλογές τις οποίες μαζί με τον παραπάνω φάκελο κατέθεσε στο Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας την εξέταση του αιτήματος των κατοίκων του τ. Δήμου Ευρυμενών για ένταξη στον Δήμο Τεμπών όπου γεωγραφικά, παραγωγικά, πολιτιστικά και κοινωνικά ανήκει.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με την επιτροπή των κατοίκων, δήλωσε ότι υποστηρίζει το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του τ. Δήμου Ευρυμενών για μεταφορά τους στον Δήμο Τεμπών.

Ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Μεταρρύθμισης του Καλλικράτη Κώστας Πουλάκης και το μέλος της Επιτροπής Δανάη Κολτσίδα, παρουσίασαν στη σύσκεψη τις θέσεις και τον προγραμματισμό του Υπουργείου, σύμφωνα με τον οποίο προέχουν οι θεσμικές αλλαγές στον Καλλικράτη (απλή αναλογική, αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων στις τοπικές κοινωνίες, κλπ) και θα εξεταστούν πιθανόν αργότερα, όπου προκύπτει ανάγκη, με συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια οριακές και προβληματικές περιπτώσεις του χωροταξικού, στο πλαίσιο των οποίων θα εξετασθεί και το αίτημα- υπόμνημα των κατοίκων του τ. Δήμου Ευρυμενών.

Τα μέλη της Επιτροπής κατοίκων τ. Δήμου Ευρυμενών που υπέβαλαν τον φάκελο στο ΥΠΕΣ είναι οι εξής: Αρβανίτης Θανάσης, Γκατζάς Κώστας, Εμμανουήλ Γιώργος, Ευαγγελούλης Κώστας, Κατσιάβας Νίκος, Κυριάκος Βασίλης, Ολύμπιος Παύλος, Παλάκας Χρήστος, Παλάκας Δημήτρης, Παλάκα Δέσποινα, Πιτσιάβας Γιάννης, Σαρακατσιάνος Γιώργος, Τζικούλης Γιώργος, Τσάτσαρη Νίκη και Τσιτσές Δημήτρης.

 

dzg10.blogspot.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ