ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ¨ΣΟΦΩΝ¨, ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατά απαίτηση του Συλλόγου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, ετοιμάζει νέα σαρωτική επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, με περαιτέρω μείωση μισθών και μεροκάματων, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων,

απαγόρευση απεργιακών κινητοποιήσεων με στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και μάλιστα προτείνονται ως αντίδοτο στην ανεργία.  Στην παραπάνω κατεύθυνση κινείται και το πόρισμα της “Επιτροπής Σοφών”.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, σε οργάνωση στα σωματεία και σε κάθε χώρο δουλειάς με Επιτροπές Αγώνα και Σωματειακές Επιτροπές, ώστε να προετοιμαστούμε για σκληρούς αγώνες για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, την αποκατάσταση των απωλειών της τελευταίας 6ετίας, την επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ,   την υπογραφή ΣΣΕ, με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, συγκροτημένων δικαιωμάτων για τους όρους δουλειάς που θα βελτιώνουν και θα ανακουφίζουν τη ζωή μας.

Τους καλεί στην πανεργατική συγκέντρωση που οργανώνει μ’ αυτά, τα αιτήματα, την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ, στην Κ. Πλατεία και στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 2 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ, στην Κ. Πλατεία της Λάρισας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ