10,4 ΕΚ. ΚΙΛΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΣΤΟΝ ΤΡΥΓΟ Ο ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με μια ποσότητα που άγγιξε τα 10,4 εκ. κιλά, μεγαλύτερη και από πέρυσι ολοκλήρωσε τον φετινό τρύγο ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου που κατάφερε και να καλύψει το στόχο της φετινής χρονιάς αλλά και το κυριότερο να παραλάβει ποιοτικά σταφύλια στο σύνολο της εισκομισθείσας ποσότητας.

Οπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του οινοποιείου, ο σχεδιασμός του φετινού τρύγου και η άμεση απορρόφηση των ποσοστήτων που χτυπήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα έδωσε τη δυνατότητα να φτάσουν στο οινοποιείο σταφύλια χωρίς προβλήματα γεγονός που προοιωνίζει μία πολύ καλή χρονιά για το κρασί που θα παραχθεί αφού η πρώτη ύλη παραδόθηκε υγιής. Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την συνεχή παρακολούθηση της ωρίμανσης των αμπελώνων από το οινολογικό τμήμα ορίζεται η χρονική στιγμή του τρύγου καθώς και η διαδικασία παραλαβής σταφυλιών, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Ο τρύγος είναι η πιο σημαντική διαδικασία του χρόνου και παίζει καθοριστικό ρόλο στη σοδειά του έτους για τον Συνεταιρισμό, αλλά και για τους αγρότες-αμπελοκαλλιεργητές.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σταφύλια των μελών εισκομίζονται κάθε χρόνο σε τιμές που διασφαλίζουν το εισόδημα τους, ενώ παράλληλα τα μεγέθη αυτά είναι ρυθμιστικά για το εισόδημα σε όλη την αγορά σταφυλιού της περιοχής.

Με την ολοκλήρωση του τρύγου χθες διοίκηση, διεύθυνση, επιστημονικό προσωπικό και εργαζόμενοι του συνεταιρισμού δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για τη φετινή χρονιά επισημαίνοντας ότι ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου θα κυριαρχήσει και φέτος στην ελληνική αγορά και θα κάνει σίγουρα βήματα λόγο ποιότητας και ποικιλίας στις διεθνείς αγορές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ