2η ΔΩΡΕΑΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Μια νέα πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων είναι σε εξέλιξη με την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν εκδρομών, προσφορά στην Τρίτη ηλικία του δήμου.

Έτσι την Πέμπτη 29 /9 / 2016 σαράντα έξι μέλη του Γ΄ΚΑΠΗ,  συνοδεία της κοινωνικής λειτουργού και της νοσηλεύτριας, αγκαλιάζοντας την προσπάθεια  αυτή της Δημοτικής Αρχής ,εξόρμησαν για άλλη μια φορά  με προορισμό  τη Βλάστη και τη Σιάτιστα Κοζάνης.

Πρώτη στάση στην όμορφη Νεράιδα ,όπου οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το πρωινό καφεδάκι τους με θέα την όμορφη λίμνη Πολυφύτου.

Η διαδρομή προς τη Βλάστη , αλλά και το ίδιο το χωριό ήταν υπέροχα!

Οι   γεωμορφολογικές εναλλαγές του τοπίου, τα καταπράσινα από πεύκο και έλατο βουνά , τα πλούσια λιβάδια και τα τρεχούμενα νερά αντάμειψαν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Στην όμορφη βλάστη είχαμε την ευκαιρία να γευματίσουμε νόστιμα παραδοσιακά φαγητά , να περιηγηθούμε στις ομορφιές της φύσης και να διασκεδάσουμε.

Το απόγευμα μας βρήκε στην όμορφη Σιάτιστα. Εκεί άλλοι απολαύσαμε το απογευματινό μας καφεδάκι  στην κεντρική πλατεία , κάτω από τον παχύ ίσκιο των πλατάνων και άλλοι εξορμήσαμε στα μαγαζιά για αγορές τοπικών προϊόντων. Πάντως η αρχιτεκτονική των κτιρίων στη Σιάτιστα και η άγρια ομορφιά της Δυτικής Μακεδονίας δεν μας άφησαν ασυγκίνητους..

Αργά το βράδυ επιστρέψαμε στη Λάρισα. Ο επίλογος αυτής της εκδρομής σφραγίστηκε από τη μεταφορά  των όμορφων εικόνων στη σκέψη και την καρδιά όλων…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ